Sakura forårsrejse 07. april – 21. april 2020 – KUN 8 PLADSER TILBAGE!!

Sakura forårsrejse 07. april – 21. april 2020 – KUN 8 PLADSER TILBAGE!!

Sakura 7. april 2020

Destinationer: Kyoto, Takayama, Hida-Furukawa, Kanazawa, Izu Kogen og Tokyo
Udflugtsmuligheder: Fra Tokyo: Hakone (Mt. Fuji)
Varighed: 15 dage
Rejseperiode: 07. – 21. april 2020
Pris: Fra 31.990 kr. (tillæg for enkeltværelse 4.000 kr.)
Afrejse: København
Gruppestørrelse: 15 – 26 personer

Oplev Japan imens kirsebærtræerne blomstrer. Ingen kender Japan bedre end Japanspecialisten, og vi tilbyder den bedste rejse til Japan. Hvert år tilbyder vi Sakura-rejser, og de er altid en stor succes. Vi har sammensat et program med gourmet-oplevelser i særklasse, traditionel overnatning og unikke oplevelser. Med vores kyndige rejseleder vil I opleve det bedste Japan har at byde på, men samtidig er der tid og rum til at gå på opdagelse på egen hånd. Dette er rejsen hvor man får en bedre forståelse for Japan og landets unikke kultur.

Rejseleder på denne tur er Søren Bjelke. Søren har en forkærlighed for det klassiske Japan med sine gamle templer, smukke haver og navnlig de mange samuraiborge, der stadig står som vidnesbyrd på krigerkulturen, som de fleste forbinder med Japan. Han følger ivrigt med i den traditionelle nationalsport sumo. Læs mere om Søren her: Vores rejseledere

Vigtigt! På denne tur kræves “gode gå-ben,” da vi spadserer meget på denne rejse. Bemærk også, at der vil blive gået op og ned ad trapper, da dette ikke helt kan undgås i Japan.

Oversigt

Dag 1 – 07/04: Afrejse fra Danmark
Dag 2 – 08/04: Ankomst til Osaka med Kiyomizudera templet i Kyoto og velkomstmiddag
Dag 3 – 09/04: Sightseeing i Kyoto med Guldtemplet og Nijo-borgen
Dag 4 – 10/04: Kyotos zen-haver med Sølvpavillonen og Nanzenji templet
Dag 5 – 11/04: Nara den gamle hovedstad med templer og de mange sika hjorte
Dag 6 – 12/04: Shinkansen toget til Takayama med Nakabashi Broen og sake smagning
Dag 7 – 13/04: Sightseeing i Takayama med morgenmarked og Yatai Kaikan museum
Dag 8 – 14/04: Tur til Shirakawa-go med view point og Kanda house
Dag 9 – 15/04: Kanazawa med Higashi Chaya området den flotte Kenroku-en have og borgen
Dag 10 – 16/04: Izu Kogen vandretur ved klippekysten – varme onsen bade og lækker mad
Dag 11 – 17/04: Ankomst til imponerende Tokyo med lokal sightseeing i Shinjuku bydelen
Dag 12 – 18/04: Sightseeing i Tokyo med bymuseum og Asakusa templet
Dag 13 – 19/04: Sightseeing med Meiji helligdommen – Harajuku og Shibuya krydset. Om aftenen afskedsmiddag
Dag 14 – 20/04: Fritid i Tokyo. Evt. udflugt til Hakone (Mt. Fuji)
Dag 15 – 21/04: Hjemrejse. Ankomst i Danmark samme aften

Inkluderet i prisen:

 • Fly med KLM: København – Osaka / Tokyo – København
 • Alle lufthavnsskatter og flyafgifter
 • 4 overnatninger på 3* hotel i Kyoto
 • 1 overnatning på 3* hotel i Takayama
 • 1 overnatning på 3* i Hida-Furukawa
 • 2 overnatninger på 3* hotel i Kanazawa
 • 1 nat på 4* traditionel japansk ryokan med varme kilder
 • 4 nætter på 3* hotel i Tokyo
 • 13 x morgenmad, 7 x frokost og 3 x middage
 • Alle indgange og transport jf. programmet
 • Dansktalende rejseleder alle dage

Ikke inkluderet i prisen:

 • Måltider og transport ikke nævnt i program
 • Drikkevarer i forbindelse med måltider
 • Udflugt til Hakone (DKK 790)
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

Priser og reservation:

Kategori:Delt tosengsværelseTillæg for enkeltværelse
Pris:31.990 DKK 4.000 DKK

Ved reservation opkræves straks betaling af depositum på 4.200 DKK / person samt evt. afbestillingsforsikring.
Restbetaling skal falde senest 6 uger inden afrejse.
Vigtigt: Hvis du har allergi overfor bestemte fødevarer, eller der er ting, du ikke spiser, bedes du oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Overnatning

Hotel i Kyoto, Takayama, Hida-Furukawa, Kanazawa og Tokyo 3*

Overnatning i Japan er på gode turistklassehoteller beliggende super centralt, og lige ved byens store knudepunkter. Herved kan man nemt kan komme rundt i byen med direkte s-tog eller metro. Omkring hotellerne findes der mange indkøbs- og restaurationsmuligheder. Tosengsværelserne er på ca. 14-22 kvm og har alle faciliteter til at gøre opholdet så behageligt som muligt, f.eks. gratis WiFi, AirCondition, hårtørre, el-koger og køleskab (tomt). Nogle hoteller har også møntvask (selvbetjening) hvis man ønsker at benytte dette under rejsen.

Ryokan i Izu Kogen 4*

Overnatning i Izu-Kogen er i særklasse, på en traditionel japansk ryokan i en nationalpark. Huset som kun har 17 værelser er bygget efter alle principper og oplevelsen er som at træde tilbage i tiden. Man får også fri adgang til de varme kilder hvor man bader nøgen. På dette sted er de varme kilder private og man derved kan nyde dem alene eller sammen med sin medrejsende (også af modsatte køn). Husk at tage skoene af inden du træder ind på værelset. Sengen er på behagelige futonmadrasser hvor man sover på gulvet. Her findes der også gratis WiFi.
OBS: På grund af begrænset antal værelser, er enkeltværelse på forespørgsel. I tilfælde af høj efterspørgsel, vil overnatning være på en familie suite, hvor man får sit eget værelse, men deler indgang, opholdsstue og toilet med en medrejsende af samme køn.

Praktisk information

Det er en god idé at forberede sig godt, inden man ankommer til Japan for første gang. Det er en meget anderledes kultur, og mange ting foregår på en helt anden måde end i vores verden. Vi har sammensat en praktisk guide med gode råd til, hvad man bør overveje, før man rejser afsted mod Japan.

Læs vores guide her

Vores guide på denne tur er Søren Bjelke. Læs mere om ham her

Program for Sakura 7. april 2020 – rejse til Japan med rejseleder

Bemærkninger:

 • M = inkl. morgenmad, F = inkl. frokost, A = inkl. aftensmad
 • Ændringer i programmet kan forekomme pga. vejr eller andre omstændigheder.

07. april (tirsdag): Afrejse (A (fly))

Jeres fly afgår fra Københavns Lufthavn Kastrup om formiddagen, hvor I møder jeres rejseleder, og vi tjekker ind sammen. Fly fra Kastrup med KLM via Amsterdam til Osaka. Mad samt vin eller øl til måltidet er inkluderet. Nyd forplejningen og prøv at sove på den lange tur.

08. april: Ankomst til Japan og Kyoto (M(fly),A)

Kiyomizu Temple, Kyoto Maiko walking in Gion, Kyoto

Velkommen til Japan! I ankommer til Kansai Lufthavn i Osaka om morgenen. Her skal I gennem immigrationskontrollen i lufthavnen. Efter ankomst, tager vi straks af sted med bus til Kyoto, Japans kulturelle skatkammer, hvor vi er fremme op ad formiddagen. Vi aktiverer vores railpass på Kyoto Station og ser den flotte stationsbygning, inden vi spiser en frokost på en nærliggende restaurant. Efter frokost kører vi med bussen til det imponerende Kiyomizudera tempel, inden vi kører til vores hotel og tjekker ind. Vi tager samlet til den gamle bydelen Gion, hvor vi kan være heldige at se en Geisha i de små gader, inden vi nyder en lækker velkomstmiddag på en lokal restaurant.

09. april: Guldpavillonen og Nijo-borgen (M,F)

Kyoto_Nijo castle

I dag besøger vi to af Kyotos allermest berømte syn. Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1868 og er stadig landets spirituelle og kulturelle centrum. Byen har en overflod af UNESCO-fredede bygninger, og i dag skal vi se nogle af de allermest imponerende. I egen bus tager vi ud til den nordlige del af byen, hvor det gyldne tempel, Guldpavillonen, ligger. Det er et enestående smukt syn, som altid er populært. Vær forberedt på mange mennesker – oplevelsen er det hele værd! Vi fortsætter til den imponerende Samurai-borg Nijo med det såkaldte nattergalegulv, der ”kvidrer,” uanset hvor stille man lister sig hen. Gulvet blev lavet så shogunen kunne høre hvis en ninja skulle prøve at liste sig ind for at dræbe ham! Efter fælles frokost er resten af eftermiddagen og aftenen fri til egen disposition.

10. april: Sølvpavillonen og Zen-tempel med flotte haver (M)

I dag tager vi ud for at udforske flere af Kyotos kulturskatte. I egen bus besøger vi den mere end 500 år gamle og meget smukke Sølvpavillon, som ligger i en flot have. Herefter spadserer vi langs filosofstien ned til det gamle Zen-tempel Nanzenji, der gemmer på imponerende strukturer og haver. Her er bl.a. den berømte “Tigre med Unger” stenhave, der efter sigende blev grundlagt for 500 år siden. Herefter fortsætter vi til Kyoto centrum. Resten af dagen er til fri disposition. Man kan med fordel besøge markedet og se nærmere på de mange japanske specialiteter. Her er det også et godt sted at købe japanske kokkeknive. Hvis I vil lidt udenfor byen, kan det anbefales at besøge Arashiyama (vestbjergene) med de smukke bambusskove, eller Fushimi Inari templet (syd for Kyoto Station) der er berømt for sine tusinder af røde shinto-porte.

11. april: Verdens største Buddha og de mange sikahjorte (M,F)

Buddha statue, Todaiji Temple, Nara Nara Park

Efter morgenmad på vores hotel tager vi det lokale tog til Nara, hvor vi besøger de vigtigste højdepunkter. Nara er Japans allerførste hovedstad, og til fods besøger vi Todaiji-templet med verdens største bronze-Buddha, og Nara Park med de søde hjorte, som vi kan fodre med riskager, der skal købes i parken. Vi går derefter op ad den flotte skovsti, der fører op til Kasuga-taisha templet, på begge sider af stien ser vi de hundrede vis af flotte lanterner, der alle tændes en gang om året. Vi spiser velfortjent frokost på en restaurant i byen, hvorefter besøger Kōfuku-ji templet og ser National Treasure Museum, som har en flot samling af skulpturer m.m. Herefter  tager vi toget tilbage til vores hotel og aftenen er til fri disposition.

12. april: Bjergby med flotte gamle træhuse og sake (M,F)

Shinkansen_Mt_Fuji

I dag skal vi med det berømte Shinkansen-tog, der med ca. 270 km/t bringer os hurtigt til Nagoya, hvor vi skifter tog og kører videre til Takayama. Byen er idyllisk omgivet af majestætiske bjerge og er som en tidslomme – bare at vandre gennem gaderne er en af de største glæder. Fordi byen ligger højt i bjergene, er her koldere end i de store byer. Vi stiller vores bagage på stationen og går over Nakabashi Broen til vores restaurant, hvor vi vil prøve det lokale Hida-kød og smage risvinen, sake. Efter frokost går vi igennem de små hyggelige gader, med små flotte træhuse og henter vores bagage, inden vi fortsætter til vores hotel i den sydlige del af byen. Aftenen er til fri disposition.

13. april: Morgenmarked og Yatai Kaikan museum (M)

Ryokan-Japanese-breakfast

Efter morgenmaden stiller vi igen vores bagage på stationen, inden vi går til det hyggelige Miyagawa Market-morgenmarked, der ligger i den gamle bydel langs Miyagawa-floden. Her sælges frugt og grønt, blomster og forskelligt lokalt håndværk. Vi spadserer igennem de små gader hen til det flotte Yatai Kaikan museum, hvor vi ser flotte guldbeklædte processionsvogne, folkedragter, marionetdukker i menneskestørrelse, som traditionelt bliver brugt på de årlige festivaler. Derefter er der tid på egen hånd, til at udforske byen og finde et lille hyggeligt sted at spise frokost og måske smage lidt mere sake. Vi mødes ved stationen om eftermiddagen og tager en kort togtur til Hida-Furukawa, hvor vi stiller vores bagage på hotellet. Vi går en lille tur i byen langs byens små kanaler fyldt med karper, inden vi tjekker ind på vores lille lokale hotel. Hvor vi også spiser om aftenen.

14. april: Historisk bjergby med ‘gassho-zukuri’ bondegårde (M,F)

Shirakawago

Efter morgenmad på vores hotel tager vi bussen til til Shirakawa-go, byen ligger blandt fjerntliggende bjerge i en naturskøn dal ved Shogawa-floden. Området er UNESCO-fredet og ligger i den tyndt befolkede nordlige midte på hovedøen Honshu. De gamle bondegårde, der ligger spredt i dalen, har en unik struktur og bruges stadig aktivt. Vi nyder udsigten udover dalen og vandrer rundt i byen, og ser husene som er sat sammen helt uden søm efter ældgammel kundskab. Vi besøger Kanda House, som daterer tilbage til ca. 1850 hvor vi ser den unikke byggestil og hvordan husene traditionelt er indrettet.
Derefter kører vil til Kanazawa hvor vi stiller vores bagage på hotellet, inden vi spiser en sen frokost på en nærliggende restaurant. Vi tjekker ind på hotellet og resten af dagen er til fri disposition.

15. april: En af Japans flotteste haver og det gamle Samurai kvarter (M)

Kenrokuen Garden, Kanazawa Kanazawa_Nomura-family-samurai-residence

I dag skal vi på sightseeing i Kanazawa. Navnet betyder ”en mose af guld” og i gamle dage var denne by særdeles velhavende. Selvom det i dag er en moderne storby, kan man stadig mærke samurai-ånden i denne velbevarede by, der som en af ganske få storbyer forblev intakt under 2. verdenskrig. Vi skal besøge den gamle bydel, Higashi Chaya-gai kvarteret. Her ser vi de smukke gamle træhuse, som før i tiden var te-huse, hvor geishaer underholdt gæsterne. Vi besøger den berømte, næsten 400 år gamle Kenrokuen-have, en af de tre flotteste haver i Japan. Derefter besøger vi Kanazawa-borgen, som ligger i en stor flot park. Herfra går vi til samurai-kvarteret, Nagamachi. Her kan man slentre gennem gaderne i dette elegante område og besøge Nomura-huset, en gammel samurai-bolig med smuk gårdhave. Resten af dagen er til fri disposition.

16. april: Izu Kogen Nationalpark og ryokan med varme onsen bade (M,F)

Izu Kogen Izu_Hanakufubi-Ryokan

Vi spiser morgenmad på hotellet og tjekker ud. Vi kører ned til den naturskønne Izu-Kogen halvø, der ligger med Fuji-bjerget mod nord og Stillehavet på de andre sider. Ved ankomsten går vi rundt og beundrer den storslåede og uspolerede natur. Om eftermiddagen tjekker vi ind på vores ryokan, et traditionelt japansk gæstgiveri, der har kurbad med vand fra vulkanske kilder. Brug eftermiddagen på at slappe af i badene og på jeres smukke traditionelle værelser, inden vi sammen nyder en middag bestående af udsøgt gourmetmad på vores ryokan. Glæd jer til at sove på den traditionelle japanske vis, på en futon direkte på gulvets bløde tatami-måtter – overraskende behageligt!

17. april: Tokyo (M)

Japan_Tokyo Shibuya Crossing

Vi tager afsked med Izu Kogen og tager toget imod den imponerende hovedstad, Tokyo.
Shinjuku bydelen hvor vi skal bo, er det mest pulserende område i Tokyo. Her er masser af barer, restauranter, stormagasiner, niché-butikker og caféer i nærområdet. Vi går en tur rundt i området, så I lærer bydelen lidt at kende, inden I på egen hånd kan udforske bydelen resten af dagen.

18. april: Tokyo bymuseum, Kejserpaladset og Asakusa (M,F)

Tokyo_Asakusa_Kannon_Sensoji

Vi vågner op i verdens største metropol, hvor vi begiver os ud på sightseeing. Vi starter med at besøge Tokyo bymuseum (Edo-Tokyo Museum), hvor vi får et indblik i, hvordan den lille fiskerby Edo er blevet til Tokyo, som den ser ud i dag. Derefter tager vi til det smukke Asakusa Kannon Tempel, der er Tokyos ældste og er tilegnet buddhismens gudinde for barmhjertighed, Kannon. Op til templet ligger Nakamise-gaden, og her kan man købe traditionelle japanske varer til en rimelig pris – et godt sted at lede efter souvenirs. Vi spiser frokost et centralt sted i Tokyo, og herefter er resten af dagen til fri disposition. I kan besøge Ginza og Chuo-dori, som er nogle af verdens dyreste gader, hvor man bl.a. finder Sony Center og andre store japanske og internationale butikker. I kan også tage til Akihabara, som er et mekka for dem, der vil se ny elektronik og manga-kultur.

19. april: Fritid i Tokyo – evt. udflugt til Hakone (M)

Tsukiji fish market

Hele dagen er til fri disposition. Dagen kan fx bruges på at se på fascinerende arkitektur og moderne kunst i Tokyo Midtown eller besøge den kontroversielle Yasukuni Helligdom, der er tilegnet de japanske døde i 2. Verdenskrig. Verdens største fiskemarked er værd at stå tidligt op efter og kan kombineres med en tidlig frokost med dugfrisk sushi. Hvis vejret er godt, er Ueno området med Nationalmuseet og den store Zoo med bl.a. pandaer et godt bud. Endelig kan I også bare sidde og se på mennesker på en af byens mange caféer. I kan også tage på en heldagstur til Nikko, eller Hakone, som skal bestilles hjemmefra (se nedenfor).

UDFLUGTSFORSLAG:

HELDAGSTUR TIL HAKONE NATIONALPARK – DKK 790 PER PERSON EXCL. FROKOST

(Turen skal tilkøbes hjemmefra. Guiden på denne tur er den danske rejseleder.)

Hakone View of Mt Fuji

Hakone Nationalpark ligger tæt på Tokyo og ved foden af Japans mest kendte vartegn – Fuji-bjerget. Det er Tokyo-borgernes absolutte favorit udflugtsmål. Udover at være området med Japans ældste og mest kendte kursted, har Hakone desuden en interessant historie, smukke omgivelser og et svalt klima året rundt. Og så selve symbolet på Japan – Fuji-bjerget! De mange vulkaner i området, inklusive Fuji selv, gør at undergrunden er rig på dampende varme bade med naturligt kildevand. Jeres danske rejseleder tager jer med et lokalt tog fra Tokyo til Hakone, hvor vi tager toget gennem de smukke dale til det udendørs museum, med en af de fornemste samlinger af moderne skulpturer. Vi kører videre op ad bjerget og tager en svævebane op til den aktive vulkandal Owakudani (bemærk, at området til tider er lukket for besøg, hvis der er for kraftig vulkansk aktivitet). Herfra kan det 3.776 meter høje Fuji-bjerg ses, hvis det ikke er for skyet (det er der ofte omkring Mt. Fuji, så der er ingen garanti). Vi tager svævebanen videre ned til Ashi-søen, hvor der på egen hånd kan spises en let frokost, inden vi tager en afslappende sejltur på søen. Efter sejlturen, tager vi en lokal bus tilbage til Yumoto station, hvorfra vi tager toget tilbage til Tokyo. Resten af aftenen er til fri disposition.

20. april: Meiji-helligdommen og Harajuku (M,F,A)

Tokyo_Meiji Shrine

I dag tager vi med Tokyos effektive transportsystem på oplevelse i byen. Vi starter dagen med at besøge den smukke Meiji Jingu helligdom, der ligger som en grøn oase midt i storbyen. Her findes også Yoyogi Park, som er kendt for de mange diverse grupper, som samles her i weekenden. Vi fortsætter på gåben til nærliggende Harajuku, der er verdenscentrum for excentrisk gademode. Dette er stedet, hvis I mangler en pink paryk eller et par katteører, og hvad enten I er på udkig efter gaver eller bare et godt grin, er der nok af oplevelser her! Efter fælles frokost går vi ned til den verdensberømte skrå fodgængerovergang ved Shibuya Station. Her kan man stå og falde i staver over mennesker, der myldrer som myrer henover krydset, omringet af utallige neonreklamer. Her kan vi også se den lille statue af den kendte Hachiko-hund. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Vi slutter af med maner og om aftenen spiser vi en lækker “sayonara”-middag, på en teppanyaki-restaurant. Her tilbereder kokken maden på en stor stegepande foran os og vi skal smage det lækre wagyo-kød, som er utrolig mørt og nærmest smelter på tungen, imens vi nyder vores sidste aften i Tokyo.

21. april: Retur til Danmark (M, måltider på fly)

Efter morgenmad på hotellet tager vi til Tokyo Narita Lufthavn. Her tjekker vi ind og flyver retur til København via Amsterdam. Ankomst i Københavns Lufthavn samme aften.