Sakura forårsrejse 23. marts – 05. april 2020 EKSTRA TUR

Sakura forårsrejse 23. marts – 05. april 2020 EKSTRA TUR

Sakura 23. marts 2020

Destinationer: Kyoto, Okayama, Naoshima, Hiroshima, Miyajima, Himeji, Izu og Tokyo
Udflugtsmuligheder: Fra Kyoto: Nara. Fra Tokyo: Nikko eller Hakone
Varighed: 14 dage
Rejseperiode: 23. marts – 05. april 2020
Pris: Fra 31.990 kr. (tillæg for enkeltværelse 4.000 kr.)
Afrejse: København
Gruppestørrelse: 15-26 personer

Oplev Japan imens kirsebærtræerne blomstrer. Ingen kender Japan bedre end Japanspecialisten, og vi tilbyder den bedste rejse til Japan. Hvert år tilbyder vi Sakura-rejser, og de er altid en stor succes. Vi har sammensat et program med lækre gourmet-oplevelser, traditionel overnatning og unikke oplevelser. Med vores kyndige rejseleder vil I opleve det bedste Japan har at byde på, men samtidig er der tid og rum til at gå på opdagelse på egen hånd. Dette er rejsen hvor man får en bedre forståelse for Japan og landets unikke kultur.

Rejseleder på denne tur er Søren Bjelke. Søren har en forkærlighed for det klassiske Japan med sine gamle templer, smukke haver og navnlig de mange samuraiborge, der stadig står som vidnesbyrd på krigerkulturen, som de fleste forbinder med Japan. Han følger ivrigt med i den traditionelle nationalsport sumo. Læs mere om Søren her: Vores rejseledere

Vigtigt! På denne tur kræves “gode gå-ben,” da vi spadserer meget og til tider i et rask tempo. Bemærk også, at der vil blive gået op og ned ad trapper, da dette ikke helt kan undgås i Japan.

Oversigt

Dag 1 – 23/3: Afrejse fra Danmark
Dag 2 – 24/3: Ankomst til Osaka. Lokal sightseeing og velkomstmiddag i Kyoto
Dag 3 – 25/3: Sightseeing i Kyoto med Nijo-borgen og Guldtemplet
Dag 4 – 26/3: Sightseeing i Kyoto med Zen templer og stenhaver
Dag 5 – 27/3: Fridag i Kyoto. Mulighed for dagtur til Nara
Dag 6 – 28/3: Shinkansen-toget til Samurai-borgen i Himeji og videre til Okayama
Dag 7 – 29/3: Kunstøen Naoshima
Dag 8 – 30/3: Mindeværdige Hiroshima og gudernes ø, Miyajima
Dag 9 – 31/3: Naturskønne Izu-Kogen med traditionel overnatning og varme kilder
Dag 10 – 1/4: Ankomst til Tokyo. Rundtur i det livlige Shinjuku
Dag 11 – 2/4: Sightseeing i Tokyo med bymuseet og Asakusa templet
Dag 12 – 3/4: Fridag i Tokyo. Mulighed for dagtur til Nikko eller Hakone
Dag 13 – 4/4: Sightseeing i Tokyo med Meiji helligdommen og Harajuku. Afskedsmiddag
Dag 14 – 5/4: Hjemrejse, ankomst samme dag i Danmark

Inkluderet i prisen:

 • Fly: København – Osaka / Tokyo – København med Finnair
 • Alle lufthavnsskatter og flyafgifter
 • 7 overnatninger på 3* hotel i hhv.Tokyo, Okayama
 • 4 overnatnninger på 3* traditionel japansk ryokan i Kyoto
 • 1 overnatnning på 4* traditionel japansk ryokan med varme kilder
 • 12 x morgenmad, 6 x frokost og 3 x middage
 • El-cykel på Naoshima
 • Entré til Chichu-museet
 • Alle indgange og transport jvf. program
 • Dansktalende rejseleder alle dage

Ikke inkluderet i prisen:

 • Måltider og transport ikke nævnt i program
 • Drikkevarer i forbindelse med måltider
 • Udflugt til Nikko (DKK 980)
 • Udflugt til Nara (DKK 750)
 • Udflugt til Hakone (DKK 790)
 • Indgange og transport på Naoshima, som ikke er nævnt i programmet (forvent ca. DKK 350)
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

Priser og reservation:

Kategori:EnkeltværelseDelt tosengsværelse
Pris:35.990 DKK31.990 DKK

Alle priser er per person.

Ved reservation opkræves straks betaling af depositum på 6.400 DKK / person. Restbetaling skal falde senest 6 uger inden afrejse.

Vigtigt: Hvis du har allergi overfor bestemte fødevarer, eller der er ting, du ikke spiser, bedes du oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Overnatning

Hotel i Tokyo, Okayama 3*

Overnatning i Japan er på gode turistklassehoteller beliggende super centralt, og lige ved byens store knudepunkter. Herved kan man nemt kan komme rundt i byen med direkte s-tog eller metro. Omkring hotellerne findes der mange indkøbs- og restaurationsmuligheder.
Tosengsværelserne er på ca. 17-22 kvm og har alle faciliteter til at gøre opholdet så behageligt som muligt, f.eks. gratis WiFi, AirCondition, hårtørre, el-koger og køleskab (tomt). Hotellerne har også møntvask (selvbetjening) hvis man ønsker at benytte dette under rejsen.

Ryokan i Kyoto 3 *

Hygge på japansk! Ryokan er et traditionelt japansk hotel. I bor på autentiske værelser, hvor I sover på gulvet på futon-madrasser, der ligger på bløde tatami-måtter.

Ryokan i Izu-Kogen 4*

Overnatning i Izu-Kogen er i særklasse, på en traditionel japansk ryokan i en nationalpark. Huset som kun har 17 værelser er bygget efter alle principper og oplevelsen er som at træde tilbage i tiden. Man får også fri adgang til de varme kilder hvor man bader nøgen. På dette sted er de varme kilder private og man derved kan nyde dem alene eller sammen med sin medrejsende (også af modsatte køn). Husk at tage skoene af inden du træder ind på værelset. Sengen er på behagelige futonmadrasser hvor man sover på gulvet.
Her findes der også gratis WiFi.

OBS: På grund af begrænset antal værelser, er enkeltværelse på forespørgsel. I tilfælde af høj efterspørgsel, vil overnatning være på en familie suite, hvor man får sit eget værelse, men deler indgang, opholdsstue og toilet med en medrejsende af samme køn.

Praktisk information

Det er en god idé at forberede sig godt, inden man ankommer til Japan for første gang. Det er en meget anderledes kultur, og mange ting foregår på en helt anden måde end i vores verden. Vi har sammensat en praktisk guide med gode råd til, hvad man bør overveje, før man rejser afsted mod Japan.

Læs vores guide her

Vores guide på denne tur er Søren Bjelke. Læs mere om ham her

Program for Sakura 23. marts 2020 – rejse til Japan med rejseleder

Bemærkninger:

 • M = inkl. morgenmad, F = inkl. frokost, A = inkl. aftensmad

23. marts (torsdag): Afrejse fra Kastrup Lufthavn med kort mellemlanding i Helsinki (A (fly))

24. marts: Ankomst til Osaka. Lokal sightseeing og velkomstmiddag i Kyoto (M,F,A)

Maiko walking in Gion, Kyoto

Velkommen til Japan! Vi ankommer til Osaka Kansai Lufthavn om formiddagen hvorefter vi har en bustransfer (ca. 1½ time) fra lufthavnen til Kyoto. Her indløser vi vores railpass og ser den flotte stationsbygning, inden vi spiser frokost ved hovedbanegården. Herefter kører vi til vores centralt beliggende Ryokan og tjekker ind. Hen på eftermiddagen går vi en lille tur til Nishiki-markedet og igennem de små hyggelige shopping gader, derfra videre til det charmerende Gion-kvarter, hvor vi kan være heldige at se en geisha. Hele området er fuld af små gader, vi spadserer rundt og ser nogle af de hyggelige træhuse, inden vi om aftenen spiser en lækker velkomstmiddag.

25. marts: Guldpavillonen og Nijo-borgen (M,F)

Kyoto_Nijo castle

I dag besøger vi to af Kyotos allermest berømte syn. Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1868 og er stadig landets spirituelle og kulturelle centrum. Byen har en overflod af UNESCO-fredede bygninger, og i dag skal vi se nogle af de allermest imponerende. I egen bus tager vi ud til den nordlige del af byen, hvor det gyldne tempel, Guldpavillonen, ligger. Det er et enestående smukt syn, som altid er populært. Vær forberedt på mange mennesker – oplevelsen er det hele værd! Vi fortsætter til den imponerende Samurai-borg Nijo med det såkaldte nattergalegulv, der ”kvidrer,” uanset hvor stille man lister sig hen. Gulvet blev lavet så shogunen kunne høre hvis en ninja skulle prøve at liste sig ind for at dræbe ham! Efter fælles frokost er resten af eftermiddagen og aftenen fri til egen disposition.

26. marts: Kyotos templer og haver (M)

I dag tager vi ud for at udforske flere af Kyotos kulturskatte. I egen bus besøger vi den mere end 500 år gamle og meget smukke Sølvpavillon, som ligger i en flot have. Herefter spadserer vi langs filosofstien ned til det gamle Zen-tempel Nanzenji, der gemmer på imponerende strukturer og haver. Her er bl.a. den berømte “Tigre med Unger” stenhave, der efter sigende blev grundlagt for 500 år siden. Herefter fortsætter vi til Kyoto centrum og resten af dagen er til fri disposition. Man kan med fordel besøge markedet og se nærmere på de mange japanske specialiteter. Her er det også et godt sted at købe japanske kokkeknive. Hvis I vil lidt udenfor byen, kan det anbefales at besøge Arashiyama (vestbjergene) med de smukke bambusskove, eller Fushimi Inari templet (syd for Kyoto Station) der er berømt for sine tusinder af røde shinto-porte.

27. marts: Fritid – evt. udflugt til Nara (M)

Tea ceremony

Denne dag er til fri disposition i Kyoto. Byen har over 1600 templer og 400 shinto-helligdomme, så der er nok at gå på opdagelse i. Desuden er Kyoto også centrum for kulturelle oplevelser, og I kan købe det fineste Japan har at byde på her, såsom silke, papirvifter eller udsøgt grøn te. I kan også tilkøbe en heldagstur til landets ældste hovedstad, Nara.

UDFLUGTSFORSLAG:

DAGTUR TIL NARA (VEJLEDENDE PRIS: DKK 750 PER PERSON. SKAL KØBES I FORVEJEN)

Nara Park

En dagstur med de vigtigste højdepunkter i Nara. I mødes med jeres engelsktalende guide udenfor hotellet kl. 8:30. Herfra tager I toget til Japans allerførste hovedstad Nara, hvor I til fods besøger Kofuku-ji og det lille museum. Hererefter spiser I en god frokost. Efter frokosten går turen op igennem skoven, til Kasuga Shrine helligdommen. I vil gå ad en skovsti, hvor der er ca. 3000 lanterner på hver side af stien, et flot syn. Videre ned igennem Nara park til Nandaimon Gate og Todaiji-templet med verdens største bronze-buddha. I Nara Park vil I se mange af de søde og tamme sikahjorte. I tager toget tilbage og er på Kyoto Station igen ca. kl. 16:30

28. marts: Med Shinkansen til Okayama (M)

OBS: Vi sender vores store kufferter direkte til Tokyo – det gør rejsen meget nemmere. Medbring derfor en mindre taske/trolley med hjul på, der har plads til de næste fire nætters fornødenheder!

Efter morgenmaden tager vi metroen til Kyoto Station, hvorfra vi kører med det legendariske japanske højhastighedstog Shinkansen. Nyd denne oplevelse. Togene kører på sekundet, sæderne vender altid den rigtige vej, og der er pinligt rent. Vores første stop denne dag er i byen Himeji, hvor vi skal se den berømte borg, der bl.a. blev brugt i tv-serien Shogun og er kendt verden over for sin unikke hvide farve. Den UNESCO-fredede borg har været lukket i flere år pga. omfattende renovation, og nu er den åben for besøgende i al sin pragt. Der er tid til frokost på egen hånd, og der er tid til at købe lokale produkter i byens gågader som man finder mellem borgen og stationen.

Vi mødes igen på stationen i Himeji og tager den korte togtur med Shinkansen til Okayama, Vi ankommer til byen sidst på eftermiddagen, en by som er langt mindre turistet i forhold til Tokyo og Kyoto. Her findes der gode muligheder for at opleve det lokale Japan. Vi tjekker ind på hotellet og om aftenen viser guiden vej til byens centrum, hvor I på egen hånd kan finde en lille hyggelig restaurant og aftenen er til fri disposition.

29. marts: Kunstøen Naoshima (M)

Naoshima Benesse House

Fra Okayama tager vi i dag en dagstur til Setouchi, det smukke indlandshav, hvor vi besøger øen Naoshima. Naoshima er et helt unik koncept: en lille ø dedikeret udelukkende til kunst. Her er skulpturer, kunstmuseer og arkitektoniske showcases en masse – alt sammen i skøn harmoni med naturen på denne uspolerede ø. Det nye Chichu kunstmuseum er sågar bygget ind i jorden for ikke at ødelægge landskabet. Både dette og øens andet hovedmuseum, Benesse House, er designet af den verdensberømte japanske arkitekt Tadao Ando.
Vi følges alle til Naoshima med lokaltog og båd, men af logistiske grunde er det svært at besøge øens mange kunstmuseer som gruppe, derfor vil vores rejseleder informere om hvordan man kommer rundt på øen, og hvilke museer og seværdigheder man kan opleve.

Det er inklusiv en el-cykel, da øen er bakket, til dem der vil cykle rundt på øen. Husk at oplyse om du ønsker det ved bestilling af rejsen. Vi kan ikke garantere en cykel, hvis den ikke er bestilt på forhånd. Al anden transport er ikke inkluderet i prisen.

Indgang til Chichu museet er inkluderet og bliver booket på faste tider, for at sikre at vi kan komme ind, uden at skulle vente for længe. Vi deles op i tre grupper, som kan gå ind med 15 min. mellemrum. Alle andre entré billetter og transporter er ikke inkluderet.

Ønsker man at besøge alle museer, skal man forvente at betale ca. 350 kr. for alle indgange.
Øen er forsynet med cirkulationsbusser, som man kan benytte mod ca. 6 kr. per gang.
Vil man hellere rundt på øen i bil, kan man leje en bil for omkring 500 kr. for en hel dag. Vi anbefaler at gøre det ved bestilling af rejsen, da der ikke er mange til rådighed.*

*OBS: Der påkræves gyldigt internationalt kørekort + pas for at leje motoriserede køretøjer.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen i havnen, hvorefter vi sidst på eftermiddagen tager tilbage til Okayama med højhastighedstoget Shinkansen.

30. marts: Mindeværdige Hiroshima og gudernes ø, Miyajima (M, F)

I dag fortsætter vi længere mod syd med Shinkansen til Hiroshima, byen der er verdenskendt som ofret for atombombningen den 6. august 1945.
Vi starter dog med at besøge den lille ø Miyajima, der ligger tæt på Hiroshima. I gamle dage blev øen betragtet som hellig og måtte ikke betrædes. Derfor er den smukke Itsukushima-helligdom bygget på stolper, der balancerer på havbunden. Bemærk: Den røde shinto-port som står ude i vandet er under trenovation og kan derfor ikke ses i denne periode.
Ved lavvande kan man kan gå helt hen til den imponerende trækonstruktion, som er UNESCO-fredet og et af Japans officielt tre smukkeste syn.
Vi spiser fælles frokost, som her består af okonomiyaki, Hiroshimas meget smagfulde seoul-food – flæsk, kål og nudler, der går op i en højere enhed!
Efter frokost fortsætter vi til Hiroshima Fredspark, der i dag står som mindesmærke over atombombningen. Her besøger vi det saglige, men rystende Fredsmuseum, hvorefter vi sidst på eftermiddagen tager tilbage til Okayama med højhastighedstoget Shinkansen.

31. marts: Izu-Kogen Nationalpark og ryokan (M,A)

Izu Kogen Izu_Hanakufubi-Ryokan

Vi spiser morgenmad på hotellet og tjekker ud. Vi kører imod den naturskønne Izu halvø, der ligger med Fujibjerget mod nord og Stillehavet på de andre sider. Ombord på toget nyder vi en traditionel japansk madpakke (ikke inkluderet). Om eftermiddagen ankommer vi til Izu-Kogen og tjekker ind på vores ryokan, et traditionelt japansk gæstgiveri, der har kurbad med vand fra vulkanske kilder. Herefter går vi en tur ned til den imponerende klippekyst og nyder den storslåede natur. Brug resten af eftermiddagen på at slappe af i badene og på jeres smukke traditionelle værelser, inden vi sammen nyder en middag bestående af udsøgt gourmetmad på vores ryokan. Glæd jer til at sove på den traditionelle japanske vis, på en futon direkte på gulvets bløde tatami-måtter – overraskende behageligt!

01. april: Ankomst Tokyo og lokal sightseeing (M,F)

Tokyo skyline and Tokyo Tower Japan_Tokyo Shibuya Crossing

Velkommen til imponerende Tokyo og Shinjuku bydelen. Vi ankommer omkring middagstid og stiller vores lette bagage på hotellet, inden vi spiser frokost på en nærliggende restaurant. Shinjuku er det mest pulserende område i Tokyo. Her er masser af barer, restauranter, stormagasiner, niché-butikker og caféer i nærområdet. Efter frokost går en tur rundt i området, så I lærer bydelen lidt at kende, inden resten af dagen er til fri disposition og I kan på egen hånd udforske bydelen, der om aftenen lyser op i et inferno af lysskilte, et imponerende syn.

02. april: Tokyo Edo Museum og Asakusa templet (M,F)

Tokyo_Asakusa_Kannon_Sensoji Tokyo_Asakusa_Kannon_Sensoji

Vi vågner op i verdens største metropol, hvor vi begiver os ud på sightseeing. Vi starter med at besøge Tokyo bymuseum (Edo Tokyo Museum), hvor vi får et indblik i hvordan denne lille fiskerby er blevet til Tokyo som den ser ud i dag. Derefter tager vi til Asakusa Kannon Templet, der er Tokyos ældste og er tilegnet buddhismens gudinde for bamhjertighed, Kannon. Op til templet ligger Nakamise-gaden og her kan man købe traditionelle japanske varer til en rimelig pris – et godt sted at lede efter souvenirs. Vi spiser frokost tæt på templet, og herefter er resten af dagen til fri disposition. I kan besøge Ginza og Chuo-dori, et af verdenens dyreste gader, hvor man bl.a. finder Sony Center og andre store japanske og internationale butikker. I kan også tage til Akihabara, som er et mekka for dem, der vil se ny elektronik og manga-kultur

03. april: Fritid i Tokyo – evt. udflugt til Nikko eller Hakone (M)

Nikko_temple Hakone View of Mt Fuji

Hele dagen er til fri disposition. Dagen kan fx bruges på at se på fascinerende arkitektur og moderne kunst i Tokyo Midtown eller besøge den kontroversielle Yasukuni Helligdom, der er tilegnet de japanske døde i 2. Verdenskrig. Verdens største fiskemarked er værd at stå tidligt op efter og kan kombineres med en tidlig frokost med dugfrisk sushi. Hvis vejret er godt, er Ueno området med Nationalmuseet og den store Zoo med bl.a. pandaer et godt bud. Endelig kan I også bare sidde og se på mennesker på en af byens mange caféer. I kan også tage på en heldagstur til Nikko, eller Hakone, som skal bestilles hjemmefra (se nedenfor).

UDFLUGTSFORSLAG:

HELDAGSTUR TIL HAKONE NATIONALPARK – DKK 790 PER PERSON EXCL. FROKOST

Hakone, Lake Ashi

(Turen skal tilkøbes hjemmefra. Guiden på denne tur er den danske rejseleder.)

Hakone Nationalpark ligger tæt på Tokyo og ved foden af Japans mest kendte vartegn – Fuji-bjerget. Det er Tokyo-borgernes absolutte favorit udflugtsmål. Udover at være området med Japans ældste og mest kendte kursted, har Hakone desuden en interessant historie, smukke omgivelser og et svalt klima året rundt. Og så selve symbolet på Japan – Fuji-bjerget! De mange vulkaner i området, inklusive Fuji selv, gør at undergrunden er rig på dampende varme bade med naturligt kildevand. Jeres danske rejseleder tager jer med et lokalt tog fra Tokyo til Hakone, hvor vi tager toget gennem de smukke dale til det udendørs muse