Japanske haver

Japanske haver

Mindfulness på japansk

Japanerne har en gammel og storslået havetradition, der er inspireret af både klassisk kinesisk filosofi, buddhisme og japanernes egen religion, shinto. Japans smukke haver er værd at rejse efter. Når du betragter en japansk have kommer der helt automatisk en stor følelse af fred og lykke – den originale mindfulness.

Kategori:

Det perfekte, uperfekte bonsai træ

Japanske haver er ofte meget sirligt anlagt – man tænker på en stenhave, hvor ikke en eneste grussten sidder forkert, eller et bonsaitræ, der er plejet til perfektion. Men lad ikke dette narre jer. Forbilledet er altid naturen selv og dens uregelmæssigheder. Bonsaitræets grene vokser skævt, akkurat som dets naturlige storebror ude i skoven. Naturlige sten repræsenterer de store bjerge, Japan er fuldt af. Og det fint revne grus afspejler bølgerne i det hav, der omgiver Japan.

Moderne og traditionelle japanske haver

Nogle af Japans største haveoplevelser er ældgamle. Kyotos verdensberømte stenhaver og landets tre officielt smukkeste haver, Kairakuen, Kenrokuen og Korakuen, er alle mange hundrede år gamle. Her findes koi karper, bonsai træer, ja selv ris- og temarker at gå på opdagelse i! Men Japan har også nye og spændende haver, for eksempel dem ved Adachi Kunstmuseum i Matsue. Vi kan naturligvis hjælpe med meget mere inspiration.

Kontakt Japanspecialisten for mere information

Japanspecialisten har over 35 års erfaring med rejser til Japan. Vi kan skræddersy jeres rejse så den passer til netop jer. Kontakt os i dag på info@japanspecialisten.dk eller ring på 3345 4000.