Efterårsferie i Japan 2018

Efterårsferie i Japan 2018

Efterårsferie i Japan 2018

Destinationer: Kyoto, Nara og Tokyo. Udflugtsmuligheder fra Tokyo: Nikko helligdommen
Varighed: 9 dage
Rejseperiode: 13. – 21. oktober 2018
Pris: Fra 20.990 kr. (tillæg for enkeltværelse: 3.000 kr.)
Afrejse: København
Gruppestørrelse: 15-26 personer

UDSOLGT!

Varekategorier: , , ,

Oplev Japan i efterårsferien med det lune vejr. Ingen kender Japan bedre end Japanspecialisten, og vi tilbyder den bedste rejse til Japan. I 2018 tilbyder vi en rejse i efterårsferien, hvor I både oplever det traditionsrige Kyoto med de mange templer, den gamle hovedstad Nara og det hypermoderne Tokyo med neonskilte og skyskrabere. Vi har sammensat et program med højdepunkterne i de tre byer. Med vores kyndige rejseleder vil I opleve det bedste Japan har at byde på, men samtidig er der tid og rum til at gå på opdagelse på egen hånd. Dette er rejsen, hvor man får en bedre forståelse for Japan og landets unikke kultur. Turen inkluderer også overnatning på traditionel japansk ryokan som fuldender oplevelsen på denne rundrejse.

Rejseleder på denne tur er Søren Bjelke. Han har boet og rejst i Japan siden 1993, både privat og som rejseleder. Søren har en forkærlighed for det klassiske Japan med dets gamle templer, smukke haver og navnlig de mange samuraiborge. Han følger også ivrigt med i den traditionelle nationalsport sumo.

Oversigt

Dag 1 – 13/10: Afrejse fra Danmark
Dag 2 – 14/10: Ankomst til Osaka, lokal sightseeing i Kyoto og velkomstmiddag
Dag 3 – 15/10: Kyotos zen-haver med Sølvpavillonen og Nanzenji
Dag 4 – 16/10: Cykeltur i Kyoto med Guldtemplet og Bambusskove
Dag 5 – 17/10: Nara imponerende templer og Shinkansen toget til Tokyo
Dag 6 – 18/10: Sightseeing i Tokyo med bymuseum, kejserpaladset og Asakusa templet
Dag 7 – 19/10: Fritid i Tokyo. Evt. udflugt til Nikko
Dag 8 – 20/10: Sightseeing med Meiji helligdommen og Harajuku samt afskedsmiddag
Dag 9 – 21/10: Hjemrejse. Ankomst i Danmark samme aften

Bemærk: Ændringer i programmet kan forekomme pga. vejr eller andre omstændigheder.

Program

M = inkl. morgenmad, F =inkl. frokost, A = inkl. aftensmad
Bemærk: Ændringer i programmet kan forekomme pga. vejr eller andre omstændigheder.

13. oktober: Afrejse (A(fly))

Jeres fly afgår fra Københavns Lufthavn Kastrup om formiddagen, hvor I møder jeres rejseleder, og vi tjekker ind sammen. Fly fra Kastrup med Lufthansa med mellemlanding i München. Mad samt vin eller øl til måltidet er inkluderet. Nyd forplejningen og prøv at sove på den lange tur.

14. oktober: Ankomst til Japan og Kyoto (M(fly),A)

Velkommen til Japan! I ankommer til Haneda Lufthavn i Tokyo om formiddagen. Her skal I gennem immigrationskontrollen og tolden og videre med fly til Osaka Itami Lufthavn. Efter ankomst, tager vi straks af sted med bus til Kyoto, Japans kulturelle skatkammer, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. Vi tjekker ind på vores ryokan, og derefter er der sightseeing i lokalområdet. Vi nyder en lækker velkomstmiddag på en lokal restaurant.

15. oktober: Kyotos templer og haver (M,F)

I dag tager vi ud for at udforske flere af Kyotos kulturskatte. I egen bus starter dagen med at besøge den mere end 500 år gamle og meget smukke Sølvpavillon. Vi fortsætter til den imponerende Samurai-borg Nijo med det såkaldte nattergalegulv, der ”kvidrer,” uanset hvor stille man lister sig hen. Gulvet blev lavet så shogunen kunne høre hvis en ninja skulle prøve at liste sig ind for at dræbe ham! Herefter fortsætter vi til Kyoto centrum, hvor vi spiser en fælles frokost i nærheden af det hyggelige og lokale Nishiki-marked. Resten af dagen er til fri disposition. Man kan med fordel besøge Nishiki-markedet og se nærmere på de mange japanske specialiteter. Et oplagt besøg er Kiyomizu templet, der med den smukke udsigt over et hav af efterårstræer og Kyoto by er en nærmest magisk oplevelse. Hvis I vil lidt uden for byen, kan det anbefales at besøge Fushimi Inari templet (syd for Kyoto Station), der er berømt for sine tusinder af røde shinto-porte.

16. oktober: Guldpavillonen og Arashiyama på cykel (M)

I dag besøger vi nogle af Kyotos allermest berømte syn. Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1868 og er stadig landets spirituelle og kulturelle centrum. Byen har en overflod af UNESCO-fredede bygninger, og i dag skal vi se nogle af de mest imponerende. På cykel tager vi ud til den nordlige del af byen, hvor man finder det gyldne tempel, Guldpavillonen. Den UNESCO-fredede pavillon er et enestående smukt syn, som altid er populært. Vær forberedt på mange mennesker – oplevelsen er det hele værd! Herfra kører vi langs ‘Kinukake no michi’, en vej, der forbinder Guldpavillonen og Saga-Arashiyama. Vi fortsætter til Ryoanji-templet, der har en af de flotteste stenhaver i Kyoto, og så videre til den storslåede natur ved Arashiyama med bjerge, søer og bambusskove. Turen slutter i Arashiyama omkring frokosttid hvor I kan beholde cyklerne eller aflevere dem. Ønsker I at beholde cyklerne, kan disse også afleveres ved Kyoto Imperial Palace. Frokost på egen hånd, og resten af dagen er til fri disposition.

17. oktober: Smuttur til Nara og ankomst til Tokyo (M)

Efter morgenmad på vores ryokan tjekker vi ud, hvorefter vi sender vores bagage til Kyoto Station. Herefter hopper vi på lokal toget til Nara, hvor vi har en formiddagstur med de vigtigste højdepunkter. Nara er Japans allerførste hovedstad, og til fods besøger vi Todaiji-templet med verdens største bronze-Buddha, og Nara Park med de søde hjorte, som vi kan fodre med riskager, der skal købes i parken. Vi har lidt fritid i Nara, hvor vi også kan finde frokost på egen hånd. Efter frokost tager vi toget tilbage til Kyoto hvor vi henter vores bagage. Herfra fortsætter vi med den legendariske højhastighedstog Shinkansen til det næste stop på turen: Tokyo. Nyd denne oplevelse. Togene kører på sekundet, sæderne vender altid den rigtige vej, og der er pinligt rent. Med 300 km/t kører vi også forbi Fujibjerget.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Tokyo, og vores hotel ligger supercentralt i det pulserende Tokyo. I nærområdet findes også utallige barer, restauranter, stormagasiner, niche-butikker og caféer. Aftenen er til fri disposition.

18. oktober: Tokyo bymuseum, kejserpaladset og Asakusa (M,F)

Vi vågner op i verdens største metropol, hvor vi begiver os ud på sightseeing. Vi starter med at besøge Tokyo bymuseum (Edo-Tokyo Museum), hvor vi får et indblik i, hvordan den lille fiskerby Edo er blevet til Tokyo, som den ser ud i dag. Derefter tager vi til kejserpaladset, hvorefter vi begiver os videre til Asakusa Kannon Templet, der er Tokyos ældste og er tilegnet buddhismens gudinde for barmhjertighed, Kannon. Op til templet ligger Nakamise-gaden, og her kan man købe traditionelle japanske varer til en rimelig pris – et godt sted at lede efter souvenirs. Vi spiser frokost et centralt sted i Tokyo, og herefter er resten af dagen til fri disposition. I kan besøge Ginza og Chuo-dori, som er nogle af verdens dyreste gader, hvor man bl.a. finder Sony Center og andre store japanske og internationale butikker. I kan også tage til Akihabara, som er et mekka for dem, der vil se ny elektronik og manga-kultur.

19. oktober: Fritid i Tokyo – evt. udflugt til Nikko (M)

Hele dagen er til fri disposition. Dagen kan fx bruges på at se på fascinerende arkitektur og moderne kunst i Tokyo Midtown eller besøge den kontroversielle Yasukuni Helligdom, der er tilegnet de japanske døde i 2. Verdenskrig. Et must-see er Shinjuku-området med skyskrabere så langt, øjet rækker. Her ligger også Tokyo Rådhus, hvor I gratis kan komme op og se en panoramaudsigt over byen fra 45. etage. På skyfrie dage kan man se helt ud til Fuji-bjerget! Verdens største fiskemarked er værd at stå tidligt op efter og kan kombineres med en tidlig frokost med dugfrisk sushi. Hvis vejret er godt, er Ueno området med de mange flotte efterårstræer og den store zoo med bl.a. pandaer et godt bud. Endelig kan I også bare sidde og se på mennesker på en af byens mange caféer. I kan også tage på en heldagstur til Nikko, som bestilles i forvejen (se nedenfor).

UDFLUGTSFORSLAG:

HELDAGSTUR TIL NIKKO (DKK 980 PER PERSON INKL. FROKOST. SKAL KØBES I FORVEJEN)
Helligdommen i Nikko er Japans næstmest populære turistattraktion efter Kyoto, og dette mesterstykke i pomp og pragt er en oplevelse som ingen anden. Nikkos kendetegn er Tosho-gu, Tokugawa-shogunatets mausoleum. Det er her shogunen over dem alle, Ieyasu Tokugawa, ligger begravet. Hans klan styrede Japan i over 250 år, og til bygningen af helligdommen behøvedes 15.000 af Japans dygtigste håndværkere og 2,5 millioner lag bladguld! Nikko adskiller sig markant fra andre helligdomme i Japan. Den er pompøs, luksuriøs og farverig – det modsatte af klassisk japansk minimalisme. Det er også i Nikko, man finder den berømte træudskæring med de tre aber, der ikke hører, ser eller siger noget ondt. På turen kører I i bus med engelsktalende guide, besøger helligdommen, spiser fælles frokost og ser Nikkos smukke nationalpark. Her findes det 97 meter høje Kegon vandfald og Chuzenji søen, der omkranser Nikkos hellige bjerg, vulkanen Nantai. I kører tilbage til Tokyo, hvor turen slutter ved en af de store stationer ca. kl. 19. Jeres guide forklarer jer, hvordan I kommer tilbage til hotellet derfra.
Læs mere om udflugten her: Udflugt til Nikko

20. oktober: Meiji-helligdommen og Harajuku (M,F,A)

I dag tager vi med Tokyos effektive transportsystem på oplevelse i byen. Vi starter dagen med at besøge den smukke Meiji Jingu helligdom, der ligger som en grøn oase midt i storbyen. Her findes også Yoyogi Park, som er kendt for de mange diverse grupper, som samles her i weekenden. Vi fortsætter på gåben til nærliggende Harajuku, der er verdenscentrum for excentrisk gademode. Dette er stedet, hvis I mangler en pink paryk eller et par katteører, og hvad enten I er på udgik efter gaver eller bare et godt grin, er der nok af oplevelser her! Efter fælles frokost er eftermiddagen til egen disposition. I kan bl.a. besøge den nærliggende Shibuya Station. Her kan man stå og falde i staver over mennesker, der myldrer som myrer henover den verdensberømte skrå fodgængerovergang ved Hachiko Exit, omringet af utallige neonreklamer som overgår selv Times Square i New York. Om aftenen mødes vi og spiser en lækker “sayonara” middag på en lokal restaurant. Menuen står på Yakiniku som er japansk BBQ hvor man griller kød og grøntsager på bordet foran en, med forskellige dipping sauce.
Herefter skal vi opleve et show i særklasse. Robot show er noget helt unikt, og kun noget som kan opleves i Japan. Vær parart til gennemført underholdning.

21. oktober: Retur til Danmark (M, måltider på fly)

Efter morgenmad på hotellet tager vi til Tokyo Haneda Lufthavn. Her tjekker vi ind og flyver retur til København via München. Ankomst i Københavns Lufthavn samme aften.

Inkluderet i prisen:

 • Fly med Lufthansa: København – Osaka / Tokyo – København
 • Alle lufthavnsskatter og flyafgifter
 • 3 overnatninger på 3* traditionel ryokan i Kyoto
 • 4 overnatninger på 3* hotel i Tokyo
 • 7 x morgenmad, 3 x frokost og 2 x middage
 • Alle indgange og transport jvf. program
 • Dansktalende rejseleder alle dage

Ikke inkluderet i prisen:

 • Måltider og transport ikke nævnt i program
 • Drikkevarer i forbindelse med måltider
 • Udflugt til Nikko (DKK 980)
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom (kan tilkøbes, DKK 649)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

Priser og reservation:

Kategori:EnkeltværelseDelt tosengsværelseTresengsværelse
Pris:23.900 DKK20.900 DKK19.990 DKK
Alle priser er per person.
Ved reservation opkræves straks betaling af depositum på 4.200 DKK / person samt evt. afbestillingsforsikring. Restbetaling skal falde senest 6 uger inden afrejse.
Vigtigt: Hvis du har allergi overfor bestemte fødevarer, eller der er ting, du ikke spiser, bedes du oplyse dette ved bestilling af rejsen.

Overnatning

3* ryokan i Kyoto

Overnatning i Kyoto er på en traditionel japansk ryokan i hjertet af byen. Huset er bygget som ægte Kiyomachiya (Kyoto Town-House) som fuldender charmen. Du får et fint japansk værelse indrettet med tatami måtter, så husk at tage skoene af inden du træder ind. Sengen er på behagelige futonmadrasser hvor man sover på gulvet. Der er WiFi samt privat bad- og toilet på værelset.


3* hotel i Tokyo

Overnatning i Tokyo er på et godt turistklasse hotel beliggende i byden Shinjuku som er det mest pulserende område. Du får et perfekt mix af skyskabere, neonskilte, restauranter og butikker lige for døren. Hotellet ligger gåafstand til Shinjuku Station som er byens største knudepunkt, så man nemt kan komme rundt i byen med direkte s-tog eller metro. Værelserne er simple, og kan være lidt midre end i resten af verdenen. Alle værelser har WiFi samt privat bad- og toilet.


Praktisk information

Det er en god idé at forberede sig godt, inden man ankommer til Japan for første gang. Det er en meget anderledes kultur, og mange ting foregår på en helt anden måde end i vores verden. Vi har sammensat en praktisk guide med gode råd til, hvad man bør overveje, før man rejser afsted mod Japan.
Læs vores guide her

Rejseleder

Søren K. Bjelke
Født 1967, bosiddende i København.
Rejseleder_Søren K. BjelkeFakta:
– Uddannet fra KBH Universitet med russisk som hovedfag og japansk som tilvalgsfag.
– Har boet og rejst i Japan siden 1993, både privat, som rejseleder og i træningsøjemed.
– Har trænet Iaidô – klassisk kampkunst med det japanske sværd – siden 1996, og fungerer som hjælpeinstruktør i foreningen Shudôkai.
– Gradueret 4. Dan (4. grad sort bælte).

Forudsætninger:
Søren har en forkærlighed for det klassiske Japan med sine gamle templer, smukke haver og navnlig de mange samuraiborge, der stadig står som vidnesbyrd på krigerkulturen som de fleste forbinder med landet. Han følger ivrigt med i den traditionelle nationalsport sumo.