Praktiske informationer om at rejse til Japan

Praktiske informationer om at rejse til Japan 2018-09-27T09:27:52+00:00

Praktiske informationer om at rejse til Japan

Japan er et meget spændende land, men ikke altid lige let at gå til. Man får både en nemmere og mere interessant rejse, hvis man kender noget til landet og kulturen inden man tager af sted. Vi anbefaler, at man køber en guidebog og sætter sig godt ind i tingene. Du kan købe guidebøger og parlører i vores netbutik.
Her følger nogle praktiske informationer og tips man bør overveje, før man rejser til Japan.

Telefon og internet

Japan har sit helt eget mobilnetværk. De fleste nyere danske mobiler (smartphones, 3G og 4G) virker her, men hvis du har en ældre mobil, skal du ikke forvente, at den virker i Japan. Undgå at bruge de dyre mobile data og benyt jer i stedet af det gratis wifi, man kan finde flere og flere steder – se nedenfor. Det er også muligt at leje en telefon eller et SIM-kort under sit ophold, men det koster omkring 100 kr. per dag. For de fleste vil det være langt billigere at bruge sin danske mobil med mådehold til de få beskeder og opkald, man har brug for.

Læs mere: Leje af Mobil Wifi eller mobiltelefon i Japan (engelsk).

Mange hoteller har efterhånden internet, og ofte er der gratis wifi i lobbyen. På værelserne er internettet stadig tit i form af en LAN-forbindelse, så den kan bruges til computere med LAN-stik, men ikke smartphones og tablets. Oftest er internet gratis, men enkelte hoteller tager betaling for det. På ryokan og minshuku (traditionelle hoteller) er der oftest ikke internet. Kyoto by tilbyder gratis internet på forskellige turist-spots i byen, og flere og flere cafeer i hele Japan tilbyder gratis wifi, bl.a. Starbucks.

Før rejsen

Det anbefales at bestille sin rejse til Japan i god tid for at få de bedste priser. Forsøg at bestille udenfor japanernes egne ferier, hvor priserne stiger voldsomt. Reservér overnatning i god tid – japanerne er et meget velorganiseret folk, der planlægger ting meget nøje. Man risikerer at blive set skævt til, hvis man møder frem uden reservation.

Afrejse

Check-in til rejse til Japan skal ske to timer før afrejsen. Man er som kunde forpligtet til at medbringe pas og visa, der er nødvendige for rejsens gennemførelse. Ved fremmed statsborgerskab bør man søge oplysninger om de krav, der stilles til eventuelt visum. I skal endvidere ved bestillingen oplyse om eventuelt fremmed statsborgerskab, så vi kan give fornøden vejledning. Udlades sådanne oplysninger med en eventuel afvisning ved grænsen til følge, kan der ikke gøres krav gældende overfor Japanspecialisten.

Immigration

Har man dansk pas, får man automatisk et 3-måneders turistvisum ved ankomst til Japan. Passet skal blot være gyldigt i den periode, man skal være i Japan. Man skal være opmærksom på, at man ved ankomst i Japan skal gennem immigration, hvor man får taget billede og fingeraftryk. Det er dog en hurtig procedure.

Told

Ligesom alle lande, har Japan også nogle regler for hvad man må indføre. Se information om dette her (på engelsk)

Medicin

Der er skærpede regler for nogle præparater, hvorfor vi anbefaler, at I kontakter egen læge og Den Japanske Ambassade for de nyeste regler.

Læs mere her: Bringing Medicine into Japan (Den Japanske Ambassade, link på engelsk)

Se også vejledningen fra Udenrigsministeriet: Medicin på rejsen (Udenrigsministeriet, link på dansk)

Valuta

Valutaen i Japan hedder yen (på japansk: ”en”) og er den eneste valuta som anvendes. Rejsechecks i yen og dollars accepteres i banker og store hoteller. Men man bør væbne sig med tålmodighed. Danske Kroner veksles til en meget dårlig kurs, hvorfor det anbefales at købe yen hjemmefra.

Ankomst til Japan

Told

Ligesom alle lande, har Japan også nogle regler for hvad man må indføre. Se information om dette her (på engelsk)

Valuta

Valutaen i Japan hedder yen (på japansk: ”en”) og er den eneste valuta som anvendes. Rejsechecks i yen og dollars accepteres i banker og store hoteller. Men man bør væbne sig med tålmodighed. Danske Kroner veksles til en meget dårlig kurs, hvorfor det anbefales at købe yen hjemmefra.

Prisniveau

Generelt er prisniveauet som i Danmark, lidt billigere endda. Udbuddet af varer er væsentligt større.

Tidsforskel

Tidsforskellen er 8 timer når vi har vintertid i Danmark, og 7 timer når vi har sommertid.

Kommunikation

Japanerne er et meget venligt og gæstfrit folk, og servicen i dette land er i verdensklasse. Alle japanere lærer engelsk i mindst seks år, men desværre er fokus meget på skrivning og grammatik, hvilket betyder at de fleste japanere i praksis slet ikke taler engelsk. Man kan dog komme langt med fagter og ved at tale langsomt, tydeligt og enkelt. Et andet godt råd er at skrive noget ned. Japanerne er generelt meget bedre til at læse og skrive engelsk end de er til at tale det.

Bagageservice

Tung bagage kan med fordel sendes med express-service. Det er nemt, billigt og sikkert i Japan. Gå til den nærmeste døgnkiosk og bed om “takuhai-bin”, eller spørg hotellet om hjælp. Som hovedregel tager det mellem 1 og 2 dage, og koster ca. Kr. 100 per kuffert. De japanske lyntoge, shinkansen, har ikke plads til meget stor bagage, og det kan derfor lette rejsen betydeligt at sende den i forvejen.

Transport

Taxi

Taxichaufførerne i Japan taler ikke særlig godt engelsk, men de er meget hjælpsomme og pålidelige. Det er en god idé at have et kort med sin destination, da japanske vejnumre er forvirrende – selv for taxachauffører! I Japan kører man i venstre side og indstigningen i en taxi sker ligeledes i venstre side, hvor chaufføren automatisk åbner og lukker døren for én. Det er ikke så dyrt at køre i taxi som i Danmark og hvis man er flere sammen, kan det betale sig at leje en taxi med chauffør for en dag og bede chaufføren om at være guide, – hvis personen altså taler et forståeligt engelsk.

Tog

Japan har nok verdenens mest effektive og komplekse netværk af tog, og det er nemt og hurtigt at komme frem. Med et årligt passagertal som nærmer sig 38 milliarder, er det yderst vigtigt at togene køre til tiden, og ofte.

Med Shinkansen højhastighedstoget, kan man tilbageligge distancen mellem Tokyo og Kyoto på blot 2½ time. Al skiltning er på engelsk, så man er sikker på at komme sikkert frem. De fleste strækninger er dækket af et Japan Rail Pass – en billet der giver ubegrænset adgang til at rejse på JR-strækninger i hele Japan, inklusiv højhastighedstoget, Shinkansen.

Japan Rail Pass er den billigste, og samtidigt den mest effektive transportform i Japan. Passet fås for 7, 14 eller 21 dage. Du bestemmer selv hvornår passet skal aktiveres efter ankomst i Japan. Det kan som hovedregel betale sig at købe et 7-dages pas, hvis man indenfor 7 dage skal rejse Tokyo – Kyoto t/r.

Køb dit Japan Rail Pass her >>

Japansk etikette

Når man rejser i et fremmed land er det ofte en fordel at være bekendt med landes skikke og etikette så man ikke misforstår den lokale befolkning eller kommer til at gøre noget der støder nogen eller sætter en selv i et dårligt lys.

Nogle af de vigtigste ting man bør huske på som rejsende til Japan er

  • I Japan tager man skoene af inden døre og ofte udleverer værten i stedet indesko.
  • Det anses som høfligt at have en gave med til værten når man besøger en Japaner

Forfatter Kristian Ditlev har skrevet en artikel for Japanspecialisten om Japansk etikette der går mere i dybden.

arrow_next_right_20pxLæs artiklen her

Japansk mad

Det japanske køkken er utrolig varieret og velsmagende.
Vi har lavet en beskrivelse af de mest brugte udtryk i det japanske køkken.

Sushi

Et meget fint stykke råt fisk, placeret omhyggeligt på en klump af ris. De mest hyppige ingredienser er tun, laks, rejer og blæksprutte. Agurk er også meget brugt.
Sushi serveres ofte som forret til større menuer, men især i Tokyo, bruges det af mange som en hurtig frokostret.

Yakitori

Små stykker kylling og visse steder også grøntsager, sat på et bambusspyd og dyppet i en barbecuesauce.
Herefter grilles det over glødende trækul…. uhmmm!

Soba nudler

Speciel type japanske nudler, lavet af boghvede. De serveres ofte i en slags suppe/sauce,
der laves i mange forskellige delikate varianter.

Tempura

Forskellige dybstegte madvarer, serveret med pickles og forskellige velsmagende saucer.
Store rejer samt spændende frugter, er ofte at finde i en tempura ret.

Teppan-yaki

Ordet betyder “stegning på varm plade”, men det der gør teppan-yaki specielt er, at kokken står med denne varme plade og tilbereder maden, som udpeges af gæsten, foran kokken.
På denne måde kan man følge med i selve tilberedningen af de udvalgte råvarer.

Chanko-nabe

En gryderet, der er meget populær og ofte nydes af Sumo-brydere!

Sukiyaki

En masse lækre grøntsager, glasnudler og delikat oksekød, som bliver tilberedt ved bordet.
Man får serveret nogle fade med ovenstående samt en wok-lignende gryde og så er det ellers bare at gå i gang med madlavningen selv. Når maden har stegt i et par minutter, tilsætter man en speciel sauce, lavet til denne ret.
På de fleste restauranter vil serveringspersonalet hjælpe til med tilberedningen.

Tonkatsu

Dybstegte svinekoteletter, der serveres i skiver, med tilbehør af lækker sprød kål i strimler,
ris og en særlig delikat sauce lavet til denne ret.

Shabu Shabu

Tynde skiver af meget mørt oksekød, som bliver småkogt i en gryde, hvorefter man dypper i en lækker sauce og spiser det med spisepinde. Der er forskellige grøntsager som tilbehør.

arrow_next_right_20pxLæs også forfatter Kristian Ditlevs artikel om Japans Mad

Rejseforsikring

Japanspecialisten har et samarbejde med både Europæiske Rejseforsikring og Gouda. Vi har dermed mulighed for at tilbyde en omfattende dækning på alle rejser. Via nedenstående links, kan du selv booke din forsikring og stadig være tilknyttet vores aftale med de to selskaber.


Til Europæiske Rejseforsikring

Til Gouda Rejseforsikring