Osaka

Osaka2018-04-18T10:15:50+00:00

Osaka – madens by

Det er ikke for ingenting at Osaka kaldes “nationens køkken

Hvad gør Osaka speciel?

Byen har utallige restauranter med mange smagsvarianter som byen har adopteret fra hele verden. I Osaka kan man spise fantastisk kinesisk, koreansk og naturligvis japansk mad. Den største koncentration af restauranter findes i Kita Shinchi området syd for Osaka Station, men overalt er der lækkerier at finde, ikke mindst i de små sidegader, hvor byens uforlignelige gadekøkken trives. Smag den lokale streetfood “takoyaki” – en slags salte æbleskiver med kål, blæksprutte og lækker sauce – og “kushi katsu” – friturestegt kød og grøntsager på spyd. Osaka er kendt for at være en folkelig og farverig by – stik modsat nabobyen Kyoto. Folk her er mere højlydte og afslappede end i andre byer, og maden er uhøjtidelig, billig og fuld af smag.

Lidt historie

Osaka er Japans tredje største by og anses som den mest farverige og uhøjtidelige af dem alle. Hovedattraktionen er byen selv: gadeliv og gademad! Osaka har 2,8 mio. indbyggere og er farverig og travl. Her er alt hvad hjertet kan begære af verdslige goder. Shopping, underholdning og, ikke mindst, fantastisk mad! Byen ligger tæt på Kyoto og 3 timer med lyntoget Shinkansen fra Tokyo. Bemærk, at Shinkansen ankommer til stationen Shin-Osaka. Herfra er det en hurtig tur med lokaltoget til de to mest spændende hovedområder – Umeda og Namba.

Fakta om Osaka

  • Indbyggertal: 2,8 millioner
  • Beliggenhed: Osaka ligger på Japans største ø, Honshu
  • Nærmeste lufthavne: Osaka
  • Centrum: Umeda er området omkring Osaka Station. Her finder man en stor koncentration af kæmpe kontorbygninger og shoppingcentre.Namba ligger i det sydlige Osaka, et kæmpe område med gågader og endeløse butikker.

Shopping i Osaka

Shoppingmulighederne er uendelige langs shoppinggaderne Shinsaibashi-suji og Dotombori. Søger I det seneste indenfor elektronik eller mode kan I tage en tur til Nipponbashi (også kaldet ”Den-Den Town”) eller Amerikamura.

Attraktioner

Attraktionerne i Osaka er mange og varierede. Byen har en gammel tradition for dukketeater og har et af verdens mest imponerende akvarier. Det er også i Osaka, at man kan opleve mere alternative og ukendte sider af japansk kultur. Man bør ikke gå glip af den imponerende 40-etagers Umeda Sky Building. Tag elevatoren helt til top til den såkaldte ”Floating Garden Observatory”. Navnet kommer af, at observatoriet faktisk er suspenderet højt, højt oppe i luften mellem to høje bygninger og herfra har man en fantastisk udsigt ud over byen – dag som nat. I kælderen på samme bygning har man rekreeret gadelivet som det så ud i Osaka i begyndelsen af det 20. århundrede.

Osaka Castle

Den rekonstruerede Osaka borg har også en smuk udsigt over byen, og, som noget unikt for borge i Japan, en elevator hele vejen derop! Andre interessante besøg er Osaka Akvarium og den folkelige bydel ”Shinsekai,” et eksempel på Japans hurtige modernisering i 1960erne og i dag et lidt lurvet nattedistrikt.

Osaka Kunstmuseum

Osakas kunstmuseum (NMAO)ligger på en ø midt i byen og er bygget under jorden – en opfindsom måde at gøre maksimum brug af pladsen på. Man kan også se traditionelt dukketeater på det Nationale Bunraku Teater, og er man et legebarn, kan man nemt bruge en hel dag i Universial Studios Japan, Hirakate Theme Park eller Festival Gate.

Isshinji templet

Er man til noget helt unikt bør man besøge Isshinji templet. På dette tempel findes en hellig buddha-statue, der hvert 10. år bliver skabt på ny. Det interessante er dog den måde, den skabes på – den består nemlig af aske fra mennesker, der er døde i det forgangne ti-år. Templet har desuden en moderne arkitektur og flere meget store og lidt uhyggelige statuer. En grænseoverskridende oplevelse.

Osaka har også et rigtig fint Museum for Menneskerettigheder, ”Liberty Osaka”, der fortæller om landets mindretal, bl.a. Hokkaidos indfødte befolkning ainuerne og de kasteløse ”burakumin”. Informationerne står på japansk, men museet har både audioguide og frivillige engelsktalende guider, der er meget hjælpsomme.

Dagstur til Takarazuka

En anden helt fantastisk oplevelse er en dagstur til den nærliggende by Takarazuka (ca. 30 min. med tog). Byen er hjemsted til to ikoner i japansk populærkultur: manga-tegneren Tezuka Osamu og teatertruppen Takarazuka. Tezuka Osamu kaldes med god grund ”mangaens gudfader” – han opfandt den unikke japanske tegnestil med store øjne og runde hoveder, og selvom han døde i 1989, kender de fleste stadig hans karakterer som bl.a. Astro Boy. I Takarazuka ligger et stort museum tilegnet hans liv og værk. Det hele foregår på japansk, men der er naturligvis mange billeder. Er man manga-fan, er det nærmest som at komme til Mekka.

Teatertruppen Takarazuka

– består kun af kvinder, og har til huse en kort gåtur fra Tezuka-museet. Denne trup optræder med storslåede romantiske musicals, hvor det er kvinder, der spiller alle rollerne – den uskyldige skønjomfru såvel som den mandlige storcharmør. De kvinder, der spiller mænd, er de største stjerner og dyrkes af de kvindelige fans præcis som ”rigtige” mænd. Det hele foregår på japansk, men er man til musicals, et fantastisk show og leg med kønsrollerne, bør man ikke snyde sig selv for denne ofte uopdagede del af japansk kultur.

Transport i Osaka

Offentlig transport i Osaka foregår for det meste med jernbane, især undergrundsbane og JR West Loop Line. Den mest bekvemme måde at komme rundt Osaka er med metro. Der findes syv linjer indenfor JR Osaka Loop Line, og en ottende linje kører til byens udkant. Den mest nyttige én for turister er Midosuji Line, der løber fra nord til syd og stopper ved mange af byens store områder, herunder Shin-Osaka, Umeda, Osaka, Namba, og Tennoji.

Med bus

Selvom Osaka har et netværk af bybusser, er der ikke meget information tilgængelig på engelsk. Undergrundsbaner og tog er meget lettere at bruge og kan tage dig næsten overalt du ønsker at gå i og omkring byen.

Med taxi

Taxi er dyrt i Osaka, så medmindre du har mange penge at bruge, så find en anden transportform. Det skal bemærkes dog, at nogle taxaer tilbyder en stor rabat for en lang-distance tur i løbet af natten.

Kontakt os på 33 45 40 04 eller skriv til info@japanspecialisten.dk

– så hjælper vi dig med din drømmerejse!

Hvad enten I planlægger en rejse privat eller som firma, som enkeltperson eller i gruppe, med dansksproget guide eller på egen hånd, kan I stole på at vi kan tilbyde jer den bedste rådgivning. Vi kan skræddersy jeres rejse fra I står på flyet til I er hjemme igen med fly, overnatning, underholdning, togbilletter, måltider, guidet sightseeing og meget mere.[/tab] [/tabs]