Nagoya

Nagoya 2018-04-16T13:19:32+00:00

Nagoya

Indbegrebet af moderne storby

Hvad gør Nagoya speciel?

Halvvejs mellem Tokyo og Osaka ligger Japans fjerde største by. Nagoya har over 2 mio. indbyggere, er Toyotas hjemby og har et fantastisk downtown. Nagoya er indbegrebet af den moderne storby. Her er futuristisk arkitektur – især i området omkring stationen – et veludbygget transportnet, masser af spændende museer og shoppingmuligheder, og en international lufthavn, hvor bl.a. Finnair og Lufthansa flyver direkte fra Europa. Nagoya er dog ikke en lige så kulturel by som f.eks. Tokyo eller Kyoto, men har man et par dage er der masser at se.

Toyota fabrikken

Nagoya er Toyotas hjemby. Toyotas hovedkvarter og mange af deres fabrikker ligger i Toyota by (også kaldet Toyota-shi), en times kørsel med tog fra Nagoya. Her kan man besøge Toyota Kaikan Museum, hvor man kan se de nyeste modeller. Det er også herfra, man kan deltage i en rundvisning på de nærliggende fabrikker. Japanspecialisten arrangerer en tur derud, kontakt os for priser.

Nagoya-borgen

Er man interesseret i historie, bør man kigge forbi borgen i den nordøstlige del af Nagoya. Borgen i sig selv er en rekonstruktion da den, som det meste af byen, blev destrueret af bombninger under 2. verdenskrig. Dens imponerende størrelse vidner dog stadig om den magt, den lokale gren af Tokugawa-dynastiet besad i samurai-perioden (1600-1868).

Har man besøgt andre borge i Japan er der intet nyt ved at gå indenfor i borgen –brug hellere tiden på det nærliggende Tokugawa Kunstmuseum. Her kan man se nogle af de mange skatte, der tilhørte den lokale samurai-høvdings familie, en af de rigeste i landet. Velbevarede samurai-brynjer, sværd, noh-masker, kostumer, gamle kort og meget andet. Der er også en fin have i klassisk japansk stil.

Downtown Nagoya

Måske er det mest attraktive ved Nagoya byen selv. Set udefra ligner området ved Nagoya Station noget fra en science fiction film og om aftenen er en gåtur gennem det nærliggende underholdningsdistrikt Sakae helt uforlignelig. Her er neonlysende højhuse, pariserhjul og karaoke-barer i massevis – og naturligvis masser af gode restauranter og barer.

Nagoya har også masser af shoppingmuligheder og det store kunstmuseum APMOA (Aichi Prefectural Museum of Art) med mange interessante udstillinger. Maden i Nagoya er også lækker. Prøv specialiteten ”miso-katsu”, en paneret svinekotelet, der serveres med en sovs lavet med rød miso.

Eksistentialistisk oplevelsespark

Er man filosofisk anlagt eller interesseret i alternativ kunst, bør man ikke gå glip af parken med det fantastiske navn ”Stedet for den Vendbare Skæbne” (the Site of Reversible Destiny). Dette er intet mindre end en eksistentialistisk oplevelsespark, tegnet af den amerkansk-japanske kunstnerduo Arakawa + Gins, hvis officielle slogan er ”Architecture Against Death”

Hele området er designet så man gang på gang bliver overrasket, og dermed tvinges til at tænke over sit eget liv og skæbne. Spændende og helt usædvanligt. Parken kaldes også Yoro Park og ligger ved Yoro Sation, ca. 1 time med tog fra Nagoya.