Miyajima

Miyajima 2018-04-16T12:44:54+00:00

Miyajima – smuk vild natur

Luksuriøse gæstgiverier og lækker mad – kun en time fra Hiroshima

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Hvad gør Miyajima speciel?

Miyajima er en hellig ø med velbevarede kulturskatte og ligger kun en times transport fra Hiroshima, men var helt upåvirket af atombomben. I meget gamle dage blev selve øen, pga. sin fantastiske natur, anset for at være en gud, og her er en lang række hellige steder. Selvom øen i dag er befolket og ét af Japans mest populære turistmål, er her stadig en helt unik atmosfære. Det er bl.a. stadig forbudt at føde på denne ø, ligesom her heller ingen gravpladser er, da begge dele menes at tilsmudse renheden!

Verdenshistoriske helligdomme

Her er et væld af helligdomme. Den absolut mest fantastiske er den smukke, UNESCO-fredede Itsukushima helligdom, en af Japans allervigtigste. Denne imponerende rødmalede trækonstruktion stammer helt fra 1168 og er bygget på stolper i vandet for ikke at røre den hellige jord. Er man heldig, kan man overvære et bryllup eller traditionelt teater under sit besøg. Foran helligdommen står den 16 m. høje røde shinto-port, der er kåret som et af Japans tre officielt smukkeste syn. Takket være fantastisk håndværk balancerer den direkte på sandbunden, og ved lavvande kan man kan gå helt hen til den.

Bagved ligger den kæmpe træbygning Senjokaku (”De Tusind Tatamimåtters Hal”). Her er et væld af gamle malerier og ikke mindst kæmpemæssige risskeer – disse træskeer hører til øens traditionelle håndværk og menes at bringe held. Miyajima har også flotte pagoder og det spændende Daisho-in Tempel, som Dalai Lama flere gange har besøgt. På Daisho-in kan man foretage en underjordisk pilgrimsrejse i buldermørke – ikke for de bange af sig, men en spændende oplevelse!

Hellig natur

Sidst men ikke mindst har Miyajima fantastisk og vild natur. Præster har i årtusinder søgt indsigt på bjerget Misen, og man kan enten vandre derop eller tage svævebanen henover vilde skove og dale. På toppen findes ikke mindre end syv vidundere, bl.a. en evig flamme, der efter sigende har brændt i 1200 år. Her er også en fantastisk udsigt over Seto Indlandshavet. Den store Momiji dal er opkaldt efter den japanske ahorn (momiji) og siges at have Vestjapans smukkeste efterårsfarver.

Dyrelivet er også helt unikt: her er vilde aber, vaskebjørne og ikke mindst de mange shika-hjorte, der går frit omkring. Sidstnævnte betragtes som gudernes budbringere, men spiser næsten alt, så hold på jeres papir og madpakker!

Fantastisk mad

Miyajima har sine egne madspecialiteter: prøv østers eller den hvide anago-ål, begge fanget i vandet omkring øen. De små momiji-kager, der ligner ahornblade, fås med alskens lækkert fyld. Prøv den friturestegte variation, det er ikke sundt, men det er lækkert!

Miyajima by night

Vi anbefaler varmt, at man overnatter her på et traditionelt gæstgiveri. Det er en helt fantastisk oplevelse at se når de mange små lygter i Itsukushimas galleri tændes for de bedende. Derefter kan man vandre hjem til gourmetmiddag med friske, lokale ingredientser og et bad i naturligt varme kilder mens man kigger ud på en natur der er så smuk, at den blev betragtet som en gud. En oplevelse for livet.

Grupper

Har du en klub, en forening, eller medarbejdere, der skal på rejse til Miyajima? Vores dygtige kolleger fra Gruppespecialisten er eksperter i grupperejser til Japan for 10 personer og opefter.
Læs mere her:
Grupperejser til Hiroshima og Miyajima
Inspiration til aktiviteter i Hiroshima og Miyajima