Kumamoto

Moderne storby med rødder tilbage til samuraitiden

Kumamoto Castle

Kumamoto Castle

Om Kumamoto

Kumamoto er en storby med 650.000 mennesker, der ligger ca. halvvejs mellem Fukuoka og Kagoshima på den sydlige hovedø Kyushu. Byen har dybe historiske rødder og en af Japans mest imponerende borge.

En af Japans flotteste borge

Det er nemt at komme rundt i byen til fods eller ved at benytte de mange sporvogne. Absolut must-see er det imponerende Kumamoto Castle. Borgen har to tårne, hovedtårnet med seks etager, og et mindre tårn med fire etager. Fra toppen af hovedtårnet har I en smuk udsigt over byen og hele borgområdet, der er et af de mest komplette i Japan. Nogle af strukturerne og de mindre bygninger har overlevet siden borgen blev bygget i 1607, dog er det meste en – meget traditionstro – rekonstruktion. Husk også at gå ind i Honmaru Goten Palace, hvor I kan se en rekonstruktion af de gyldne og smukt udsmykkede værelser fra dengang samuraihøvdingen (daimyo) boede der.

Andre seværdigheder i Kumamoto

Ud over borgen er byen kendt for to ting: et spændende køkken og en lang levealder. Om de to ting hører sammen, vides ikke, men de mere eventyrlystne bør ikke snyde sig selv for byens kulinariske specialiteter, bl.a. lotusrod med chili-miso og ”basashi” – råt hestekød! Restauranterne er nemme at finde i byens hyggelige gågadekvarter, hvor man ikke kan undgå byens vildt populære maskot Kumamon, en sort bamse med røde kinder. Man kan også købe smukt, traditionelt håndværk i byen, eller besøge den smukke Suizenji Jojuen Park, der er en miniature-version af den 53-stop lange Tokaido vej, der forbandt Kyoto og Tokyo i gamle dage. Her er bl.a. en mini version af Fuji-bjerget.