Kanazawa

Kanazawa2019-01-17T11:10:15+00:00

Kanazawa

Én af Japans mest attraktive regioner

Hvad gør Kanazawa speciel?

Kanazawa var Japans rigeste by på samuraiernes tid og i denne velbevarede by kan man stadig mærke historien. Navnet Kanazawa betyder ”en flod af guld” og i gamle dage var denne by særdeles velhavende. Selvom det i dag er en moderne storby, kan man stadig mærke samurai-ånden i denne velbevarede by, der som en af ganske få storbyer forblev intakt under 2. verdenskrig

Kanazawa ligger midt på hovedøen Honshu, ud til det smukke japanske Hav og ca. 2½ time med tog fra Kyoto. Byen har formået at bevare flere smukke førkrigsmiljøer. Her finder I en af Japans smukkeste parker, den næsten 400 år gamle Kenroku-en, der er grundlagt efter antikke kinesiske principper om fuldkommenhed. Seisonkaku-villaen som ligger lige ved siden af er et smukt eksempel på den sofistikerede stemning, som var herskende dengang.

Indenfor gåafstand, forbi Hirosaka-gaden hvor der sælges eksklusive skåle i lak og keramik, finder man samurai-kvarteret Nagamachi. Man kan slentre gennem gaderne i dette elegante område og besøge Nomura-huset, en gammel samurai-bolig med smuk gårdhave.

Kanazawa har en udsøgt madkultur, der næsten kan måle sig med Kyoto. Lidt mod nord ligger Higashiyama, Geisha kvarteret hvorfra man om aftenen kan høre sang og spil. I den sydlige del af byen ligger der et ninja-tempel, der er et rent forsvarsværk efter alle kunstens regler. Her er både skjulte gange og hemmelige værelser at gå på opdagelse i. Det er også passende svært at komme ind: man skal deltage i rundvisningen, der foregår på japansk, og pladsreservation anbefales.

Lidt syd for Kanazawa ligger Eihei-ji, der er Japans mest kendte Zen-tempel, indbygget i naturskønne omgivelser og et “must” for alle kulturinteresserede. Nordpå, langt ude i Det japanske Hav, ligger Noto-halvøen. Den har små, gamle byer som anbefales til den, der leder efter det “oprindelige” Japan.

For de, der er interesserede i moderne kunst, har Kanazawa også et interessant kunstmuseum, 21st Century Museum of Contemporary Art (10 min med bus eller taxa fra Kanazawa Station.)

 

Læs mere her om transport til Kanazawa fra Kyoto.