Himeji

Himeji2019-01-17T10:41:53+00:00

Himeji

Her ligger én af Japans få bevarede borge

  • 0
  • 1

Hvad gør Himeji speciel?

“Den hvide hejres borg” er over 400 år gammel og har overlevet krige som naturkatastrofer. Den er nu UNESCO-fredet.

Borgen er som et symbol for den lille by, der ligger 40 km vest for Kobe. Mange har måske set borgen i serien “Shogun”. Den er en af de bedst bevarede i et land, hvor næsten alle de gamle samurai-borge blev ødelagt af borgerkrig, jordskælv eller bombninger. Men Himeji’s borg bestod, som da den blev færdigbygget i 1610. I 1993 blev den optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Fra Himeji togstation tager det 10 minutter at gå til denne seværdighed, som er byens stolthed. Vær forberedt på at bruge nogle timer her, da der er meget at se og opdage. Engelsktalende besøgende har chancen for at få meget information om borgens konstruktion og historie fra frivillige som synes det er sjovt at sprede kundskab om borgen. Naturligvis hører der en smuk have til denne kulturskat.

For dem som ikke kan få nok af haver, ligger Himeji Koken ved siden af slottet. Denne park har ni forskellige haver i Edo stil (samuraiperioden fra 1603-1868). Her er bl.a. et tehus, hvor man har mulighed for at deltage i te-ceremoni og smage den grønne te som sirligt tilberedes med nøje foreskrevne bevægelser og serveres med en smuk lille kage.