Fukuoka

Japans ældste by er berømt for lækker mad og farverigt downtown

Fukuoka Seaside

Om Fukuoka

Fukuoka er den største by på Kyushu-øen og er den japanske by, der ligger nærmest Kina og Korea. Fukuoka har været centrum for handel med disse lande i umindelige tider, og den anses for at være Japans ældste by. Byen blev næsten totalødelagt under 2. verdenskrig, men er i dag en moderne og for Japan usædvanligt grøn storby med omkring 1,5 mio. indbyggere. Bemærk, at Shinkansen stopper ved Hakata Station. Herfra kan man tage med byens veludbyggede metro-system til centrum.

Japans ældste by er sprællevende

Kyushus farverige hovedstad er fuld af liv. Alt er lidt mere her: vejret er varmere, maden stærkere og menneskene mere udadvendte. Byen har et smukt havneområde, kaldet Seaside Momochi. Her ligger flotte futuristiske bygninger, bl.a. det imponerende Fukuoka Dome stadium, det spændende City Museum og Fukuoka Tower, hvor man kan se ud over byen fra 123 meters højde. Den store og luftige Ohori Park giver et grønt pusterum midt i byen. Her ligger også Fukuoka Art Museum, der både har tusindårige Buddha-skulpturer såvel som moderne kunst af Miro og Dali. Man kan også besøge Asian Art Museum – det eneste museum i verden, der specialiserer sig i moderne kunst fra hele Asien. Det fedeste er dog byen i sig selv. Fukuoka er berømt for sin gademad og natteliv, og det bedste sted at finde begge dele er på Nakasu Island midt i byen, hvor de små boder (”yatai”) ligger side om side. Slurp fx en skål tonkotsu ramen (nudler i en kraftig suppe kogt på svineben) med de lokale. I det nærliggende shoppingdistrikt Tenjin kan man købe alt, hvad hjertet begærer. Bemærk, at mange af butikkerne ligger under jorden i Tenjin Underground Mall (Tenjin Chikagai).

Andre seværdigheder i Fukuoka

Snyd ikke jer selv for den farverige Tenmangu Shrine helligdom i den lille by Dazaifu (ca. 30 min fra centrum med metro og tog). Her er også Komyozenji Templet, der har flotte stenhaver, et flot Nationalmuseum og nok verdens smukkeste Starbucks, tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma.