Rejsedagbog fra en Japanspecialist

Rejsedagbog fra en Japanspecialist

Vores medarbejder Kristian, er taget på en længere tur til Japan. Vi følger hans færden i tekst og billeder. Her er input fra hans første 5 dage i Tokyo, Shiroshi Zao, Sapporo og Niseko. Se hans rute her

Ankomst til Japan
Ankomsten til hotellet i Shinjuku forløb lige efter vores rejseplan. Faktisk var vi allerede fremme 90 minutter efter at vi var landet. Af med kufferterne og ned og få en velfortjent øl efter de mange timers flyvning. I Shinjuku findes oceaner af barer, restauranter og japanske Izakayer. Da vi skulle tidligt op blev det dog kun til et par stykker, inden vi luskede tilbage igennem de mørke gader, som man kan føle sig trygge i, da kriminaliteten i Japan er meget lav.

Efter morgenmaden var det tid til at få sendt den store kuffert i forvejen, da vi jo skal rejse og skifte tog og bus flere gange. Vi fik målt kufferten op og udfyldt forsendelsespapirerne. Prisen for forsendelsen afhænger af distancen den skal transporteres samt målene på baggagen. Vi ses i Osaka kære kuffert…

Ta-Q-bin formularen skal udfyldes

Ta-Q-bin formularen skal udfyldes

Veksling af Japan Rail Pass
Vi var på JR East Travel Centeret ved Shinjuku Station da de åbnede kl. 08:00. Da vi ankom var der allerede kø, men takket være japansk effektivitet ventede vi kun 20 minutters tid inden vores Rail Pass og pladsreservationer (lavet udfra vort rejseprogram) var klart. Inden vores ibrugtagning skulle Railpasset dog lige stemples inden vi kunne hoppe på vores tog til Ueno Station som er med JR looplinjen.

Yes... Så fik vi Rail Pass på plads

Yes… Så fik vi Rail Pass på plads!

Ueno Park – Tokyos grønne åndehul
Blot 10 minutters gang fra stationen ligger Ueno Park, og Ueno Zoo, som er et af de mange grønne åndehuller Tokyo byder på. Det er ikke gået nogen japaneres næse forbi at der i Juni måned blev født en lille pandaunge, og muligheden for at få en syn af denne darling er et must. Af hensyn til både moderen Shin Shin og ungen Xiang Xian, har Ueno Zoo dog lavet begrænsninger på hvor mange besøgende de må får hver dag. Derfor udoddes der billetter til de første heldige fra kl. 09:30 når haven åbner. Som det ses var køen for blot at komme ind i Zoo enorm. Vi var dog heldige og fik muligheden for at få et lille blik af både mor og barn. Faderen Rhi Rhi går pt ikke i samme anlæg, og der er ikke begrænsinger på hvor mange besøgende han må få. Udover pandaerne er der masser af andre flotte dyr og haven i sig selv er også ret hyggelig.

YES. Billetter til at se den lille ny

YES. Billetter til at se den lille ny.

Panda faderen

Den store pagode i Ueno Zoo

Den store pagode i Ueno Zoo

Togtur med Shinkansen og en lækker bentobox
Tilbage til Ueno Station, hvor vi nu skulle en tur med det legendariske højhastighedstog Shinkansen. Vi placerede os udfor den markering på perronen, som matchede vores pladsbilletter. Heldigvis havde vi sendt den store kuffert i forvejen, for som det ses på billederne er der ikke meget baggageplads i hattehylderne og kun et begrænset område i vognen til afsætning af stor baggage. Toget forlod perronen på tid (naturligvis) og vi satte kursen mod nord.

Shinkansen

Shinkansen

Ikke plads i hattehylden

Ikke plads i hattehylden…

Undervejs nød vi vores bentobox, som sælges overalt på stationer og i mange tog. Det nyeste fra japan er selvopvarmende bentobox, som man aktiverer ved at trække i en snor, og 5 minutter senere kan man så nyde f. eks. kylling med ris og en lækker sauce. Men dem havde de desværre ikke i toget, så vi ”nøjedes” med den klassiske.

Bentobox på Shinkansen

Uhmm! Vores lækre bentobox, som vi nød ombord på Shinkansen

Varme kilder, indkvartering på vores ryokan og kaiseki til aftensmad
Efter et par timers kørsel ankom vi til Shiroishi-Zao og tog derfra op til vores 100 år gamle ryokan i den lille by Kamasaki Onsen, der ligger for foden af Zao bjergkæden. Efter en rundvisning drak vi grøn te på vort japanske værelse, og så var det tid til at skifte til den traditionelle dragt yukata. Vi gjorde det vist ikke helt rigtigt, men på kom den og så var det tid til en gåtur rundt i den lille by, og bagefter tilbage og bade i de varme kilder. Da min rejsekammerat har mange tatoveringer, kunne vi ikke benytte det store onsen, men benyttede i stedet for det private, som også var utroligt dejligt og afslappende.

Japansk værelse på en ryokan

Japansk værelse på en ryokan

Onsen på vor Ryokan

Onsen på vores ryokan

Aftensmaden blev serveret siddende på hug på tatami-måtterne på vores værelse og var det traditionelle Kaiseki aftensmåltid som ofte bliver serveret på Ryokans rundt i Japan. Kaiseki består af flere forskellige tilberedte små retter: råt, syltet, grillet, kogt, stegt og der er både frugt, grøntsager, suppe, tofu, kød, ris, og fisk. Selvom det ikke var alt vi spiste blev vi begge mætte. Efterfølgende kom personalet og ryddede af og efterfølgende fandt de futonmadrasser, dyner og hovedpuder op og redte op til en god nats søvn.

Kaiseki på vores ryokan. Kaiseki er en masse små retter, meget delikat og smukt anrettet.

Opredningen på en ryokan

Opredningen på en ryokan

Næste morgen var det tid til endnu en tur i det varme onsen, og da vi kom tilbage til værelset var sengetøj og futonmadrasser fjernet, og der var dækket op til japansk morgenmad.

Morgenmad på vores ryokan

Morgenmad på vores ryokan

Besøg i Zao Fox Village
Efter afsked med personalet blev vi kørt til Zao Fox Village. Da både jeg og min rejsekammerat er dyreelskere havde vi inden bestilling af denne tur gjort os mange overvejelser, da vi har hørt både godt og skidt om stedet.

Zao Fox Village

Zao Fox Village

Zao Fox Village bliver af nogle betegnet som et reservat og andre som en dårlig zoologisk have. Der er store indhegnede områder hvor omkring 100 ræve får lov til at løbe rundt som de vil eller passe sig selv. Da ræven af natur egentlig mest har lyst til at passe sig selv, er det åbenlyst, at de kommer i slagsmål, når de er samlet på et sted. Dette var ubehageligt at overvære men samtidigt var det rart at se at de ræve som ville være i fred, havde mulighed for dette. Andre steder var rævene lukket inde i meget små bure (efter sigende fordi de var skadet, eller skulle bruges til avl…).

Der bliver naturligvis også født ræveunger og som alle dyreunger er disse meget nuttede og jeg har fuld forståelse for at man har lyst til at holde sådan en sød lille ”Mikkel Ræv”.

Det begyndte dog at blive lidt for meget da det viste sig at gæsterne i Fox Village havde mulighed for at holde ungerne fra kuldet mod JPY600. Der var opsat 8-10 stole hvor folk på skift fik lov at holde og blive fotograferet med en unge. Således blev disse unger på skift sat i skødet hos nye mennesker. Det er muligt at disse penge gik til drift, vedligehold og pleje af stedet og dyrene, men vores konklusion er at det ikke er et sted vi vil returnere til igen.

600 JPY for at holde en ræveunge :-(

600 JPY for at holde en ræveunge 🙁

Personalet kæler for ræveunger

Personalet kæler for ræveunger

Der er på stedet også mulighed for at opleve og kæle for andre dyr. På vej ud fra Zao Fox Village skulle man igennem deres souvenir shop, og hér blev det dobbeltmoralske lige understreget, ved at opleve at der blev solgt rævepelse. Ifølge skiltet hér IKKE fra japanske ræve, men ræve fra Danmark og Norge…

Souvenirs til salg i Zao Fox Village. Rævepelse fra Danmark og Norge!

Souvenirs til salg i Zao Fox Village. Rævepelse fra Danmark og Norge!

Vi var klar til at tage videre og efter en kort tur med Shinkansen havde vi et par timer i Sendai by, inden vi fløj nordpå til naturskønne Hokkaido, som af de fleste vesterlændinge stadig er ukendt, pånær skisportsområdet Niseko. Jeg glæder mig til at fortælle mere om vores oplevelser her på Japans største ø.

Forlader Honshu og ser spidsen af Aomori prefækturet inden vi rammer Hokkaido..

Forlader Honshu og ser spidsen af Aomori prefækturet inden vi rammer Hokkaido..

Efter ankomsten til New Chitose Lufthavnen tager de fleste turister en direkte lufthavnsbus til deres skiresort i Niseko. Vi havde derimod bestemt at første stop naturligvis skulle være Hokkaidos smukke hovedstad Sapporo som mest er kendt for OL værtsby i 1972, den årlige snefestival og Sapporo øllen. Byen skiller sig meget ud i forhold til andre storbyer i Japan. Det var amerikanerne som hjalp med til planlægningen af byen og derfor er gaderne delt op som i New York. TV-tårnet der knejser over Odori parken er omdrejningspunktet for alle gader i byen…..

TV-tårnet i Sapporo

TV-tårnet i Sapporo

Genghiz Khan på Sapporo Beer Garden

Genghiz Khan på Sapporo Beer Garden

Bydelen Susukino er sammen med Golden Gai i Tokyo Shinjuku, blandt de mest livlige områder i Japan. Klubber, barer og små luskede beværtninger, ligger side om side med spillehaller og restauranter, badet i neonlys. Vi startede med en tur til Sapporo Beer Museum & Beer Garden hvor der blev serveret den berømte og velsmagende ret Genghiz Khan bestående af lammekød som grilles med grønsager på bordet og serveres med et krus Sapporo øl. Efterfølgende tog vi ind til byen. Da vi ankom til Sapporo i Golden Week var der endnu mere run på stederne, og vi kunne have fortsat hele natten til den fødselsdagsfest vi helt tilfældigt blev inviteret med til at deltage i da vi ankom til en lille bar på 6 sal i en meget anonym bygning. Da vi skulle tidligt op takkede vi pænt godnat, og gik hjem til vort hotel, mens vi passerede mange glade og festlige japanere, som også var på vej hjem, eller videre til deres næste fest.

Susukino-kvarteret i Sapporo (mini vegas)

Susukino-kvarteret i Sapporo (Mini Vegas)

På jagt efter ny kuffert – og sightseeing i Sapporo
Efter morgenmaden var der sat 1 time af til at finde en ny kuffert, da den gamle ikke kunne mere. Vi valgte at gå til den legendariske (eller berygtede kæde ”Don Quijote” som på japansk har kælenavnet Donki). Denne kæde har butikker i næsten alle større byer i Japan, og den bedste beskrivelse er nok at det er en fusion af Tiger-Søstrene Grene- Wish – Power og Matas… De har alt du har brug for og en masse skrammel, nips og blink blink du ikke anede du havde brug for eller endda eksisterede. Vi fandt hurtigt en kuffert som var ok til prisen og efter købet gik vi til deres tax free skranke hvor vi foreviste vores pas, og kunne dermed få momsen refunderet.

Sightseeing i Sapporo

Sightseeing i Sapporo

Vi skulle naturligvis også opleve klokketårnet, og gå en tur i Odori Parken. Vejret var godt, og folk havde fri, så der var en rigtig god stemning. Det var der også oppe i tv-tårnet, som bød på en super udsigt over byen. Efter vores sightseeing tur var det til at sætte kurs mod nordøst og køligere vejr.

Niseko: Skiparadis om vinteren og smukke naturoplevelser om sommeren
Vi satte os i toget mod Niseko. En smuk togtur, hvor man store dele af strækningen kører langs Ishikari Bugten, og efter togskift i Otaru oplever de smukke bjergscenarier. Hokkaido er som tidligere nævnt mest kendt for skisportsområdet Niseko.

Udsigten fra vort hotelværelse i Niseko over Mt. Yosei

Udsigten fra vort hotelværelse i Niseko over Mt. Yosei

Men både Hokkaido og Niseko er meget mere end ski! Foråret hvor sneen smelter, byder på gode raftingmuligheder, milde temperaturer, kirsebærblomster og om sommeren er vandreture, golf og kør selv ferie med de smukkeste naturoplevelser f. eks. Lake Toya, frugtplukning, og lavendelmarkerne meget populært blandt japanerne selv.

Velkommen til Niseko!

Velkommen til Niseko!

Niseko

Niseko

Efter en vandretur i byen Kutchan, som om vinteren er fuld af liv, men under vort besøg ret så stille, tog vi til vort hotel der ligger lige ved en af skilifterne. Fra vort værelse var der en fantastisk udsigt til Mt. Yotei. Vi ankom lige da liften stoppede med at køre, men næste morgen var vi tidligt oppe og tog den smukke tur op til Mt. Niseko An´nupuri, hvor vi på trods af lavsæsonen oplevede flere skiløbere.

Spar penge ved at rejse uden for sæsonen
I forhold til højsæsonen er der tusindvis af kroner at spare ved at tage til Niseko i slutningen af sæsonen. Vi tog afsked med Niseko og satte nu kursen mod Hakodate, som bliver kaldt “Hokkaidos sydlige perle”. Vi skulle med lokalbussen, og havde planlagt et stop undervejs ved den berømte Lake Toya. En lille men smuk afstikker.

Nakajima i Lake Toya

Nakajima i Lake Toya

Ingen tvivl om at det hurtigste ville have været at leje en bil, men hvis man som os ikke er rutinerede billister, så er det faktisk nemt at tage lokalbussen. Vi havde hjemmefra fået udarbejdet en personlig rejseplan med buslinjerne på japansk, og dem fremviste vi efterhånden som vi kom frem, og fik al den hjælp vi havde brug for. Efter 2 busskift ankom vi til Shikotsu-Toya National Park, hvor Lake Toya ligger. Vi passerede flere farme som tilbyder ridning i den smukke natur og da vejret var godt, så vi mange campister og bikere, der var ude på vejene for at nyde det dejlige vejr.

Nakajima i Lake Toya

Nakajima i Lake Toya

Fem minutter fra Toya-ko Busterminal ligger bådbroen, hvor der hver ½ time afgår en færge over til øen Nakajima. Her er der mulighed for vandreture af 1-4 timers varighed. Da vi havde en stram tidstabel tog vi den korte tur. Udover den smukke sejltur er Lake Toya området også kendt for de mange onsens samt vulkanen Mt. Usu, der er særdeles aktiv og som senest var i udbrud i 2000.

Man har mulighed for at besøge det vulkanske center og gå en tur i det vulkanske krater , hvor røgen stiger op fra jorden. Efter vort besøg ved Lake Toya hentede vi kufferten ved busterminalen og tog hen til stationen. Her satte vi kurs mod vort næste stop Hakodate, hvor vi forhåbentlig rammer Sakura 🙂

By |2018-11-21T15:22:38+02:007/05/2018|Nyheder|
Vi bruger cookies på dette websted for at forbedre din brugeroplevelse. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med vores Cookie policy. Accepterer